Rechter beslist dat Sony moet betalen voor Fifa Ultimate Team-kosten

Rechter beslist dat Sony moet betalen voor Fifa Ultimate Team-kosten

Een rechter in Oostenrijk heeft Sony opgedragen om een speler die geld uitgaf aan Fifa Ultimate Team terug te betalen.

In de controversiële en tegelijk populaire gamemodus kunnen spelers echt geld uitgeven aan Fifa Points om daarmee digitale kaartenpakjes met daarop onder andere voetballers te kopen. Deze kunnen vervolgens ook weer geruild of verkocht worden.

In een rechtszaak in Hermagor, Oostenrijk heeft een rechter bepaald dat een speler die Sony in 2020 aanklaagde vanwege Fifa Ultimate Team, geld terug moet krijgen van het bedrijf. De speler in kwestie, die bij het besteden van het geld minderjarig was, had 400 euro uitgegeven aan de modus. De rechter meent dat dit vergelijkbaar is met gokken, omdat spelers niet precies weten wat ze ontvangen wanneer ze een kaartenpakje kopen, en dit staat weer haaks op de gokwetten in het land.

Hoewel Electronic Arts de maker van de game is, ontvangt Sony ook een gedeelte van de opbrengsten wanneer de transacties op PlayStation-consoles plaatsvinden. Sony moet in ieder geval 338 euro terugbetalen aan de speler. Dit is een klein bedrag, maar het kan logischerwijs een precedent zetten wanneer Sony het bedrag betaalt. Er zijn gevallen bekend van spelers die vele duizenden euro's aan de game hebben uitgegeven in het land, en de vraag is wat deze uitspraak voor toekomstige, vergelijkbare situaties betekent.

Ook in de Benelux is er al jaren veel te doen rondom Ultimate Team. In Nederland besloot een rechter een tijd terug dat het geen vorm van gokken is - inwoners van het land kunnen de modus dan ook met alle opties intact spelen. In België is de modus ook beschikbaar, maar kan men geen Fifa Points aanschaffen om kaarten mee te kopen.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vind het wel een beetje vreemd allemaal. Waar waren de ouders. Je kan toch instellen over geld uit geven. Minder jarig of niet het blijft ook wel je eigen verantwoordelijkheid hoeveel en waar je uit geeft.

0
test

Heel raar dat Sony dit moet betalen. Die rechter snapt duidelijk niet zo goed hoe de game industrie in elkaar zit. EA is toch de uitgever van de game, die deze praktijken mogelijk maakt.

0

Aanbevolen voor jou