PS4 maakt veel lawaai? Zo maak je hem schoon

PS4 maakt veel lawaai? Zo maak je hem schoon

Merk je dat de PS4 veel geluid maakt tijdens het spelen? Of werkt de console niet meer naar behoren? Dan kun je twee dingen doen: hem verkopen of hem een keertje openmaken en van binnen goed schoonmaken. De kans is groot dat het probleem dan verdwijnt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de PlayStation 4 netjes openmaakt en wat je moet weten over het schoonmaken. Gelukkig is het allemaal niet zo heel moeilijk, waardoor deze klus binnen een uur gedaan kan worden. Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt en volg daarna de stappen hieronder. 

Benodigdheden:

  • Perslucht

  • Wattenstaafjes of een (zachte) tandenborstel

  • Eventueel isopropylalcohol als je een grondige schoonmaak doet

  • Een droge doek

  • Philips-schroevendraaier

  • T8- of T9 Torx-schroevendraaier (voor het eerste PS4-model)

PS4 openmaken en schoonmaken

Voordat we beginnen is het goed om te controleren of de PlayStation 4 (welk model je ook hebt) echt uitstaat, voordat je de stekker eruit haalt. Zo voorkom je eventuele schade, omdat er nog een game of app openstond of een externe harde schijf verbinding maakte.

Maak vervolgens met wat perslucht, op ongeveer vijftien centimeter afstand, de openingen schoon, zoals alle usb-poorten aan de voor- en achterkant. Met een wattenstaafje of schone tandenborstel, al dan niet gedoopt in isopropylalcohol, maak je korte metten met het hardnekkige vuil dat mogelijk aanwezig is.

Watch on YouTube

Nu is het tijd om de PlayStation 4 zelf open te maken. Voor het oude model heb je daar een T8- of T9 Torx-schroevendraaier voor nodig; de bovenkant van de Pro en Slim klik je er echter zo van af. Maak de binnenkant van de klep schoon met een droge doek. Druk nu met je vinger op het midden van de ventilator en houd hem goed vast. Blaas de ventilator schoon, op gepaste afstand, met korte windstoten vanuit de bus perslucht. Laat de ventilator niet draaien, want dat kan voor problemen als kortsluiting zorgen.

Gebruik nu beide schroevendraaiers om het achterste deel los te maken. Ook moet de metalen plaat verwijderd worden. Dat doe je met de Torx-schroevendraaiers. Na het verwijderen van de plaat gebruik je wederom de perslucht (houd de afstand in acht) om alles schoon te blazen. Je kunt ook de tandenborstel gebruiken voor het hardnekkige vuil, eventueel met hulp van isopropylalcohol. Verder kun je een wattenstaafje gebruiken om de ventilator op z’n plaats te houden, zodat die niet beweegt wanneer je perslucht gebruikt.

Na het schoonblazen is het de bedoeling dat de console ongeveer een halfuur met rust gelaten wordt. Na dat halfuur kun je alle onderdelen terugplaatsen. Houd de schroefjes dus bij de hand en leg ze op een plek neer waar je ze gemakkelijk terugvindt.

Met bovenstaande schoonmaaksessie is de kans vrij groot dat je PlayStation 4 weer minder lawaai maakt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maak dat ding inmiddels 1x per jaar open en maak hem grondig schoon, nieuwe coolpasta erop. En is weer als nieuw en weer fluisterstil de eerste paar maanden.

0
test

Ik mis het automatisch uitblazen van lucht van de ps3 slim.. Perfecte manier om hem schoon te houden.

0

Aanbevolen voor jou