'PlayStation-werknemers boos over mail van directeur over abortusrechten'

'PlayStation-werknemers boos over mail van directeur over abortusrechten'

Werknemers van PlayStation zouden boos zijn om een e-mail van CEO Jim Ryan. Daarin zou hij zeggen dat verschillende meningen over abortusrechten gerespecteerd moeten worden.

Dat meldt Bloomberg. In de Verenigde Staten komt het onderwerp abortus de laatste tijd veel in het nieuws doordat is uitgelekt dat het hooggerechtshof het recht op abortus op nationaal niveau mogelijk wil afschaffen. Daardoor zouden staten zelf mogen bepalen of abortus toegestaan is.

PlayStation-baas Ryan zou een e-mail naar werknemers hebben gestuurd waarin hij geen eigen mening geeft over deze kwestie. In plaats daarvan zou hij claimen dat men "verschillen in mening moet respecteren". In de mail zou staan: "Respect staat niet gelijk aan akkoord gaan, maar het is fundamenteel voor wie we als bedrijf en als gewaardeerd globaal merk zijn."

Daarna zouden vijf luchtige alinea's volgen over de katten van Ryan. Zo zouden zijn katten hun eerste verjaardagsfeestje hebben gevierd. Ook zou Ryan schrijven dat hij overweegt om een hond aan te schaffen.

Bloomberg zou interne discussies tussen PlayStation-werknemers hebben ingezien waaruit woede over de toon van de e-mail blijkt. Ryan zou met zijn mail de rechten van werknemers trivialiseren. Eén werknemer zou hebben gemeld dat hij of zij "nooit eerder zo boos is geweest over een verjaardag van een kat".

Veel gamebedrijven spreken zich niet openlijk uit over de abortuskwestie in de Verenigde Staten. Destiny-maker Bungie - dat overgenomen gaat worden door Sony - heeft zich wel uitgesproken over de kwestie. Het bedrijf noemt op diens website de mogelijkheid dat het abortusrecht wordt afgeschaft "een directe aanval op mensenrechten".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola ik ben het er eigenlijk ook wel mee eens. Het voelt nu alleen aan als de andere kant van het hek te staan. Hij zegt alleen dat men elkaars mening moet respecteren, dat vind ik goed, dat het specifiek over de abortuswet gaat vind ik minder. Zou denk ik beter geweest zijn als hij het wat algemener liet.

0
test

@coola Een mening hebben is inderdaad helemaal prima. Ook als deze niet/minder populair is. Als het daar bij blijft zie ik het probleem ook niet. In deze specifieke situatie zou het voor mij alleen te ver gaan als jij/hij/zij/wie dan ook, beslist of die mening ook weg is.

0
test

Die directeur heeft 100% gelijk met zijn stelling dat andere meningen ook gerespecteerd dienen te worden maar helaas hebben liberale woke(pleonasme) mensen geen tolerantie voor anders denkenden tenzij zij een kwetsbare minderheid zijn want dan tellen vrouwenrechten niet. Change my mind.

0
test

@StormFox Beetje hypocriete opmerking. Je gebruikt zelf termen als liberale woke mensen, wat niet toont dat je ook maar enigszins respect hebt voor mensen met een denkwijze aan de linkse kant van het politieke spectrum.

0
test

@Lavalera Ik heb respect voor liberale woke mensen, zij mogen van mij gerust denken dat iedereen die een andere mening bedeeld is dood moet of gecanceled moet worden. dat respecteer ik!

0
test

@Lavalera tis maar wat je wilt lezen. Ik lees dat hij hiermee de overgevoelige nare groep bedoelt. En niet de mensen aan de linkerkant die wel normaal reageren en openstaan voor andersdenkenden.

0
test

@Lavalera ik bekijk dingen per thema en ben bij bepaalde thema's zelfs heel links, maar ik vind dat mensen altijd recht hebben op hun eigen mening en alles mogen zeggen mits er niet opgeroepen wordt tot geweld. Maar in het westen hebben we last van een grote woke cancelcultuur waarbij bedrijven zoals Sony gedwongen worden om woke standpunten aan te nemen. Veel bedrijven doen dit maar uit angst of ze faken het om zodoende meer rotzooi te verkopen aan die zelfde doelgroep.

0

Aanbevolen voor jou