PlayStation-studio Firesprite verhuist naar veel groter kantoor

PlayStation-studio Firesprite verhuist naar veel groter kantoor

Firesprite, de door Sony gekochte studio uit Liverpool, verhuist naar een veel groter kantoorpand.

De studio is op dit moment nog gevestigd in Vanilla Factory, dat ongeveer 213 vierkante meter beslaat, maar het bedrijf gaat verhuizen naar een gebied bestaande uit vier gebouwen in Liverpools hippe Duke Street, dat zo'n 4645 vierkante meter aan werkruimte biedt.

Sony zou de panden tot 2032 hebben geleaset, aldus Invest Liverpool. Het zou om de grootste lease in Liverpool gaan in drie jaar. Toen leasete Sony al het 6039 vierkante meter grote voormalige kantoor van de Liverpool Echo-krant.

De keuze lijkt te suggereren dat Firesprite een belangrijke spil binnen PlayStations first-party studio's wordt. De studio is in ieder geval bezig met PlayStation VR2-game Horizon: Call of the Mountain, maar er gaan ook al geruime tijd geruchten dat het werkt aan een nieuwe Twisted Metal-game.

De studio uit Liverpool werd in 2012 opgezet door voormalige werknemers van SIE Studio Liverpool en maakte voordat het vorig jaar werd overgenomen door Sony al voornamelijk PlayStation-games, zoals The Playroom, The Playroom VR en Run Sackboy! Run.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou