PlayStation geeft aan meer gamebedrijven te willen kopen

PlayStation geeft aan meer gamebedrijven te willen kopen

PlayStation-baas Jim Ryan heeft aangegeven dat hij van plan is meer gamebedrijven te kopen.

Dat vertelde hij tegen Games Industry. "We kunnen meer verwachten, we zijn op geen manier klaar. Met PlayStation hebben we nog een lange weg te gaan."

Gisteren kondigde Sony aan dat het bedrijf Bungie, de ontwikkelaar van de Destiny-reeks - en voorheen de Halo-games voor Microsoft - over te nemen voor 3,6 miljard dollar. Bungie mag onafhankelijk blijven functioneren en hun games op alle platforms naar keuze blijven uitbrengen.

Het bedrijf heeft onlangs studio's als Bluepoint Games (Demon's Souls-remake), Housemarque (Returnal), het Nederlandse Nixxes (gespecialiseerd in pc-ports) en Firesprite (bestaande uit voormalige werknemers van SIE Studio Liverpool) overgenomen.

Niet alleen Sony PlayStation koopt de laatste tijd andere gamebedrijven op. Microsoft heeft de afgelopen jaren bedrijven en ontwikkelaars als Bethesda, Double Fine en Obsidian Entertainment gekocht, en gaf onlangs aan van plan te zijn Activision Blizzard te willen kopen. Het Chinese Tencent investeert ondertussen al enkele jaren in een groot scala aan gamebedrijven, van Remedy en Epic Games tot Sumo Digital en PlatinumGames.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Square enix, capcom, cd project red en Sega. Dan Sony is weer boven Jan. Alleen hoeft het voor mij niet als ze in de zoveel tijd een meesterwerk als TLOU GoW en Horizon afleveren ben ik al tevreden en zal ik altijd een PlayStation in huis halen.

0
test

@Roy36NL Mee eens. Sony blijft ook mijn nummer 1 console, ondanks al het Xbox geweld en de GamePass. De titels die jij noemt zijn inderdaad voor mij de system-sellers en tot MS met een alternatief komt zal dat ook wel zo blijven. Maar gezien de recente aankopen van MS heb ik vertrouwen in die titels er wel gaan komen.

0

@The_Stifmeister o zeker ben ook hyped voor starfield en dat gerucht dat ze met een soort monster hunter bezig zijn klinkt mij ook als muziek in de oren. Wij gamers winnen alleen maar

0
test

@Roy36NL dat zullen ze niet kunnen kopen allemaal, ik verwacht misschien square nog dat ze die kopen en dan paar kleine studios.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@hulstpower Sega en capcom zijn niet heel groot hoor en beide liggen goed in Japan dus ideaal voor Sony. Cd project misschien wat ver gegrepen, maar na het cyberpunk debacle is het misschien wel een win win voor dat bedrijf om voor Sony te mogen werken

0

@hulstpower ik snap niet waarom je telkens herhaalt dat zij grote partijen niet kunnen kopen. Als een take2 een aankoop kan doen van 12 miljard( bijna net zo groot als take2) dan kan Sony ook grote partijen overnemen. Ik denk dat niet snapt hoe zulke overnames worden gefinancierd. Zelfs microsoft zal aankoop als blizard nooit uit eigen zak betalen. Dat is niet in hun voordeel

0
test

Hm, een soort Playstation game-pass die gaat komen, game studios opkopen.. Volgens mij wordt Sony een beetje in het nauw gedreven door MS.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Beide bedrijven kijken gewoon naar hun portfolio en proberen dat aan te vullen met genres die ze nog niet hebben om een breed aanbod te genereren en daarmee een breder publiek te kunnen bedienen. Daarnaast heeft Phil Spencer ook al aangegeven dat ie de aankondiging van Sony om met een Netflix voor games te komen niet zag als een bevestiging dat zij het goed doen, maar als iets vanzelfsprekends omdat streaming/subscription services iets is wat consumenten willen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat als MS in 2023/2024 wellicht toch besluit om CoD niet meer uit te brengen op playstation, dat Sony een extra first person shooter dev in huis heeft voor een eigen first person shooter. Misschien tijd om Killzone in een nieuw jasje te steken?

0

@Aerofox81 dit speelt al een lange tijd. Dus voordat blizzard was overgenomen

0

Aanbevolen voor jou