'Ontwikkelaars moeten demo's maken van games voor nieuwe PlayStation Plus'

'Ontwikkelaars moeten demo's maken van games voor nieuwe PlayStation Plus'

Ontwikkelaars die games van 33 euro of duurder maken, moeten naar verluid speelbare demo's ontwikkelen voor het vernieuwde PlayStation Plus.

Dat meldt GameDeveloper. PlayStation zou ontwikkelaars nu verplichten om games van 33 euro of duurder te voorzien van een demo van tenminste twee uur lang. Deze demo's zijn bedoeld voor de Premium-versie van het vernieuwde PlayStation Plus.

Het zou alleen gelden voor nieuwe games die vanaf nu uitkomen. Ontwikkelaars zouden vanaf de release van hun game drie maanden hebben om deze demo beschikbaar te stellen. Het is niet duidelijk wat er gebeurt als ontwikkelaars hier niet aan voldoen. Daarbij geldt de regel niet voor PlayStation VR-games.

Het vernieuwde PlayStation Plus kent drie verschillende abonnementsvormen. Essential (8,99 euro per maand) is min of meer PlayStation Plus zoals het nu is en geeft toegang tot online gaming en een paar gratis games per maand. Met Extra (13,99 euro per maand) ontvangt men daarbovenop zo'n vierhonderd PS4- en PS5-games, al zullen nieuwe PlayStation-exclusives daar niet meteen voor verschijnen. Premium (16,99 euro per maand) tot slot moet daarbovenop meer dan driehonderd klassieke PlayStation-spellen bevatten en de hierboven genoemde demo's aanbieden. De vernieuwde dienst is vanaf 22 juni in Nederland beschikbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goed plan want kost hoop poen die games en je kan ze niet meer inruilen. Wat dat betreft is Steam echt een voorbeeld van hou het zou moeten qua return policy.

0

@LordGreed heel erg mee eens. Vind het raar als een game niet is wat je ervan verwachtte dat je het niet terug kan brengen. Steam is inderdaad een uitzondering op de regel

0
test

@LordGreed vergeet Microsoft niet. Als je binnen de 14 dagen na aankoop zit en neit te veel tijd in een spel hebt kan je bij Ms een refund aanvragen. Sony is het enige bedrijf dat echt moelijk doet. Dat was ook 1van de redenen dat cyberpunk uit de ps store werd gehaald maar die bij ms nog te koop was bijv

0
test

@Lavalera Ja maar MS geeft je maar 3x per jaar een refund op games wat natuurlijk weer bs is.

0
test

Dus eigenlijk is sony gewoon lui. Waarom niet gewoon een timer zoals bij ea play. Demos terug is een goede ontwikkeling maar sony wil er aan verdienen. Waarom leggen ze dit dan bij de ontwikkelaar neer.

0

@MissMeNL ja snap het ook niet soms lijkt Sony wel een bedrijf

0
test

@Roy36NL klopt een bedrijf dat lui is. En ja dat zegt iemand die gewoon een ps5 heeft.

0

@MissMeNL precies, heel raar dat je in het digitale tijdperk niet een timer erop kan plaatsen. Tenzij Sony dat eigenlijk bedoeld. Lijkt me vreselijk om in je library allemaal demo’s te hebben staan. Erger ik me bij Xbox ook aan.

0

Aanbevolen voor jou