In 2025 moet helft van PlayStation-games op pc en mobiel uitkomen

In 2025 moet helft van PlayStation-games op pc en mobiel uitkomen

Sony verwacht dat de helft van de games die het bedrijf in het fiscale jaar 2025 uitgeeft op pc en mobiel verschijnt.

Dat meldde SIE-baas Jim Ryan tijdens de Sony Business Briefing (via VGC). Hij toonde daarbij een illustratie waarop de groei van pc-games en mobiele spellen de komende jaren te zien is binnen het bedrijf. "Door uit te breiden naar pc en mobiel, alsmede live services, kunnen we er voor zorgen dat we van een erg smal segment binnen de gamesoftwaremarkt waar we nu in verkeren gaan naar een situatie waarin we zo goed als overal aanwezig zijn."

Sony brengt steeds vaker games naar pc. Zo zijn Horizon Zero Dawn, Days Gone en God of War al op pc verschenen, en komen Uncharted 4: A Thief's End en Uncharted: The Lost Legacy later dit jaar in een collectie op pc uit. Sony gaf eerder al aan dat het tevens diverse iconische franchises van het bedrijf naar mobiel wil brengen.

Doordat Sony steeds vaker games op pc uitgeeft, draait het bedrijf ook meer omzet in dit segment - van 35 miljoen dollar in het fiscale jaar 2020 naar 80 miljoen dollar in 2021. In het huidige fiscale jaar verwacht Sony 300 miljoen dollar aan verkoop op pc te verdienen.

PlayStation

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nice! Klinkt als de strategie van een andere console bouwer, ben even de naam kwijt

0

@Ziminar je vergeet ook snel de naam aangezien ze nog niks uitgebracht hebben in 2022

0

@Roy36NL hehe goeie, dat zal het zijn denk ik. Maar we moeten nog maar zien wat er van Sony’s line up uitkomt dit jaar. Ik hoop dat ze het beter doen want ik kijk zeker uit naar een aantal games van ze

0

Nog meer kopieergedrag. sta je dan met je grote mond over exclusives.

0
test

@Tyranus wat ern dikke onzin, Sony is gewoon bezig met de toekomst veilig te stellen want dedicated consoles komt aan zijn einde in 1 of 2 generaties (10-15 jaar) en daarvoor moet je wel een plan hebben om daarna verder te kunnen. Dit is gewoon logische evolutie en heeft niets te maken met kopieergedrag, ook Nintendo zal deze kant op moeten wil het nog lang blijven overleven. En Microsoft heeft natuurlijk altijd al wel PC ondersteund.

0
test

@SuperDre En jij praat over onzin? Nintendo blijft gewoon lekker zelf consoles maken met daarvoor exclusieve games. Zo blijven ze anders dan de rest.

0

@Tyranus Ik zie het dan nog altijd als een exclusive. Weliswaar console exclusive maar toch

0
test

@lightyears Exclusives en console exclusives zijn 2 verschillende dingen.

0

@lightyears Nou nee niet echt, pc en je hebt alle games van xbox en ps dalijk

0

Aanbevolen voor jou