Horizon Forbidden West niet in 2021 verschenen om crunch te voorkomen

Horizon Forbidden West niet in 2021 verschenen om crunch te voorkomen

Horizon Forbidden West had misschien ook al aan het einde van 2021 kunnen verschijnen, maar de ontwikkelaar wilde graag crunch voorkomen.

De ontwikkelaar van Horizon Forbidden West, het vervolg op Horizon Zero Dawn uit 2017, is de Nederlandse studio Guerrilla Games. In een recent interview met NU.nl praat gameregisseur Mathijs de Jonge over de ontwikkeling van Forbidden West.

Zo komt de boodschap achter de game ter sprake. Volgens de Jonge zitten er best veel verborgen boodschappen en thema's in de game. "Bij­voorbeeld over de 'stu­pi­di­ty of man­kind', dat de mens­heid al­tijd weer iets weet te verknal­len. En over de op­komst van ro­bots en de macht van mil­jar­dairs. Al is het niet ons doel om echt een sta­te­ment te ma­ken met de game. Uit­einde­lijk is het een en­ter­tain­ment­pro­duct en wil­len we dat men­sen ple­zier heb­ben."

Ook wordt de Jonge gevraagd naar zijn mening over het feit dat bij steeds meer gamebedrijven stelselmatig wordt overgewerkt. De gameregisseur van Forbidden West belooft dat dit bij Guerrilla Games heel weinig gebeurt. "We zijn ons heel be­wust van de na­de­len van crun­chen, dus we hou­den daar bij onze plan­ning veel re­ke­ning mee. Om een voorbeeld te ge­ven: met Kerst heb­ben we ge­zegd dat er niet ge­werkt gaat wor­den en dat ie­der­een ge­woon twee we­ken va­kan­tie kon vie­ren. Het be­drijf was dicht, je kon er niet eens naar­toe om te wer­ken."

De Jonge gaat zelfs zo ver door te zeggen dat Forbidden West misschien vorig jaar al uit had kunnen komen, als de studio het personeel bewust had laten overwerken.

Horizon Forbidden West is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5 en PlayStation 4.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Zoals het hoort natuurlijk. Een game die echt af is zonder crunch.

0

Aanbevolen voor jou