Hoogtepunten: De toekomst van last-gen & Pokémon Legends: Arceus

Hoogtepunten: De toekomst van last-gen & Pokémon Legends: Arceus

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

The Settlers: New Allies

The Settlers stelt niet gerust

Het was lange tijd stil rondom The Settlers, de nieuwste editie van de langlopende bouw- en strategiegame. Maar nu is er weer teken van leven en mochten we het spel uitproberen. Of dat geruststelt, is nog maar de vraag.

The Settlers is een voor gamebegrippen inmiddels een stokoude reeks. De eerste kwam uit in 1993 op de Amiga. Dat betekent dat gamers al bijna dertig jaar huisjes bouwen en landen veroveren in deze Duitse strategieserie. Er zijn dus best wat fans die op dit nieuwste deel wachten. Oorspronkelijk zou het al in 2020 uitkomen, maar het spel werd uitgesteld tot 2022. Nu kregen we de kans om te zien wat er met al die extra tijd is gedaan.

Lees verder

Pikachu

YouTuber voor 3,5 miljoen dollar opgelicht met Pokémon-kaarten

YouTuber Logan Paul heeft 3,5 miljoen dollar betaald voor wat hij dacht dat Pokémon-kaarten waren. Hij werd echter opgelicht.

Een krappe maand geleden kwam Paul in het nieuws omdat hij 3,5 miljoen dollar had uitgegeven aan een nog nooit opengemaakte doos met eerste editie Pokémon-kaarten. Nu blijkt dat hij opgelicht is.

Lees verder

FIFA 22 Mbappe Van Dijk

Fifa 22 is de populairste PlayStation Store-game van 2021

Dat heeft Sony bekendgemaakt. Het bedrijf deelde een lijst met de populairste PlayStation Store-downloads van 2021 voor zowel PlayStation 5 als PlayStation 4. Fifa 22 staat op beide lijsten bovenaan. Hieronder zijn de complete lijsten van gekochte spellen op de Europese PlayStation Store te zien.

Lees verder

 

Sony haalt PlayStation Now-kaarten uit winkels

Sony heeft wereldwijd de PlayStation Now-kaarten uit de verkoop gehaald.

Vorige maand werden de kaarten met codes al bij retailers weggehaald in de VS en nu is ook Groot-Brittannië aan de beurt, zo valt te lezen via VentureBeat. Ook in Nederland lijken de kaarten uit (web)winkels te worden gehaald. Een officiële reden hiervoor wordt niet door Sony gegeven.

Lees verder

PlayStation 4

'Sony blijft PlayStation 4 produceren vanwege PS5-tekorten'

Sony zou onverwachts de productie van de PlayStation 4 hebben verlengd om de slechte verkrijgbaarheid van de PlayStation 5 mee op te vangen.

Dat zegt Bloomberg te hebben vernomen. Volgens een reportage was Sony van plan om vorig jaar de productie van de PlayStation 4 te beëindigen en zich volledig op de PS5 te richten. Het bedrijf zou inmiddels echter aan fabrikanten hebben verteld dat het de PS4 in 2022 blijft produceren. Dat zou moeten resulteren in ongeveer een miljoen geproduceerde PS4-consoles dit jaar.

Lees verder

 

Final Fantasy 14-maker vraagt spelers beleefd te blijven tegen ontwikkelaars

Final Fantasy 14-regisseur Naoki Yoshida heeft spelers verzocht geen giftig gedrag tegen de ontwikkelaars van het spel te vertonen.

Dat deed Yoshida tijdens een live uitzending via Radio Mog Station. "Ik ben dankbaar voor spelers die ons feedback geven, maar ik zou de verbale misbruik graag zien stoppen. (...) Ik heb soms het gevoel dat het taalgebruik te ver gaat. Ik kan er tegen, maar sommige leden van het team voelen zich erg neerslachtig wanneer ze het horen nadat ze hun uiterste best hebben gedaan iets te maken waar iedereen van kan genieten."

Lees verder

 

God of War draait prima op pc, maar wel met frisse tegenzin

PlayStation is niet langer vies van de pc-markt. Na Horizon Zero Dawn en Days Gone is de beurt aan God of War om de sprong naar het bureau te maken. Hoe knokt Kratos op je persoonlijke computer? We doken voor het eerst met muis en toetsenbord het mythische Midgard in.

In deze review van de pc-port van God of War beoordelen we vooral hoe succesvol de overstap van de game naar pc is verlopen. Voor een uitgebreid oordeel over de game zelf ben je welkom op Gamer.nl’s originele God of War review.

Lees verder

xbox

Naar schatting twaalf miljoen Xbox Series X- en S-consoles verscheept

Een analist schat dat er wereldwijd meer dan twaalf miljoen exemplaren van de Xbox Series X en S zijn verscheept.

Dat meldt Daniel Ahmad van onderzoeksorganisatie Niko Partners. In een interview met The New York Times meldde Xbox-hoofd Phil Spencer namelijk dat de Xbox Series-consoles nog altijd sneller dan alle voorgaande Xbox-consoles verkopen. Dat betekent volgens Ahmad dat er inmiddels al meer dan twaalf miljoen exemplaren moeten zijn verscheept.

Lees verder

 

Nieuwe screenshots van Pokémon Legends Arceus uitgebracht

Nintendo heeft een aantal nieuwe screenshots van Pokémon Legends Arceus uitgebracht.

Dat deed het bedrijf op de officiële Japanse site. Afgelopen week werd ook al een uitgebreide gameplaytrailer gedeeld. In de screenshots zijn diverse omgevingen in de spelwereld te zien, een aantal pokémon die spelers tegen het lijf kunnen lopen en diverse gevechten. De screenshots zijn hieronder te bekijken.


Lees verder

xbox one

Microsoft stopt met productie Xbox One-consoles

Daarmee wordt na de originele Xbox One en de Xbox One X ook de goedkopere Xbox One S niet meer geproduceerd. Volgens Cindy Walker, senior director van Xbox console product marketing, kan Microsoft zich nu volledig op de productie van de Xbox Series X en S richten.

Lees verder

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou