Hideo Kojima ontvangt culturele award van Japanse overheid

Hideo Kojima ontvangt culturele award van Japanse overheid

Metal Gear- en Death Stranding-bedenker Hideo Kojima heeft voor zijn werk een award ontvangen van de Japanse overheid.

Sinds de jaren 50 deelt de Agency of Cultural Affairs, een organisatie binnen de Japanse overheid, awards uit aan mensen die "voortreffelijke prestaties in verschillende kunstvormen hebben geleverd, of wiens prestaties grenzen hebben verlegd in diens sector". Kojima heeft de award binnen de media arts-categorie ontvangen. In 2010 ontving Nintendo's Shigeru Miyamoto al dezelfde award.

In een tweet bedankt Kojima fans en de Japanse overheid voor de prijs. "Ik maak al 36 jaar games. Ik ben erg blij dat het nog jonge gamesmedium van zoveel aanzien geniet als een culturele kunstvorm en expressie. Ik blijf mijzelf richten op het maken van digitale entertainment."

Hideo Kojima bracht in 1987 Metal Gear voor de MSX2 uit en was daarmee een koploper van het stealthgenre. Onder Konami maakte Kojima vervolgens diverse vervolgen, alsmede games als Zone of the Enders en Policenauts. Inmiddels werkt Kojima voor zijn eigen studio Kojima Productions, waarmee hij Death Stranding maakte.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Heb enorm genoten van Metal Gear Solid 1-5 (en een paar spin-offs, maar daar was hij meestal toch iets minder bij betrokken). De man is een visionair, dat is niet te ontkennen en heeft er alles aan gedaan om games verder te brengen.

0

Aanbevolen voor jou