Gran Turismo 7 niet te koop in Rusland

Gran Turismo 7 niet te koop in Rusland

Sony heeft blijkbaar besloten Gran Turismo 7 voor nu niet te verkopen in Rusland.

Gran Turismo 7 is sinds vandaag wereldwijd verkrijgbaar op PlayStation 5 en PlayStation 4, maar Eurogamer meldt dat de game niet in Rusland gekocht kan worden - in ieder geval niet via de Russische PlayStation Store. Het is op moment van schrijven niet bekend hoe het met fysieke exemplaren zit. Sony zou gisteravond de beslissing hebben gemaakt de game niet in het land te verkopen, al heeft het bedrijf daar geen publiekelijke uitspraken over gedaan.

Diverse bedrijven binnen de game-industrie hebben besloten voor nu geen games meer te verkopen in Rusland en Wit-Rusland na de Russische invasie van Oekraïne. Zo verkoopt CD Projekt Red - tevens de eigenaar van de virtuele gamewinkel GOG - diens games niet meer in de landen.

De drie consolebedrijven hebben tot dusver echter nog geen publiekelijke uitspraken gedaan over de situatie, maar Sony lijkt met het niet verkopen van GT7 in Rusland een eerste statement te maken. Eerder deze week vroeg Mykhailo Fedorov, de minister-president van Oekraïne, via een open brief aan PlayStation, Xbox en alle andere gamebedrijven om te stoppen met diens ondersteuning van Rusland en Wit-Rusland.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Oh wow had dit niet verwacht!

0

Aanbevolen voor jou