Genshin Impact was in 2021 de meest besproken game op Twitter

Genshin Impact was in 2021 de meest besproken game op Twitter

Genshin Impact was afgelopen jaar wereldwijd de meest besproken game op social mediaplatform Twitter.

Dat blijkt uit officiële data van Twitter. Genshin Impact werd gevolgd door Apex Legends, Esemble Stars!, Final Fantasy en Fate/Grand Order. In Nederland was Pokémon Go de meest besproken game op Twitter, gevolgd door Genshin Impact.

Verder blijkt dat er afgelopen jaar wereldwijd meer dan 2,4 miljard tweets over gaming werden geplaatst. Dat is 14 procent meer dan het jaar ervoor. In Japan werd het meeste over games getweet, gevolgd door de Verenigde Staten, Korea, Thailand en Brazilië. 

Van alle game-evenementen was E3 2021 het populairst op Twitter. Daarna volgden The Game Awards, de Xbox Games Showcase, Gamescom 2021 en Summer Game Fest 2021.

Genshin Impact geniet sowieso van veel populariteit: de game had vorig jaar ook de meest populaire subreddit. Genshin Impact verscheen in 2020 voor PlayStation 4, pc, Android en iOS en afgelopen jaar voor PlayStation 5. De game is free-to-play en bevat een 'gacha-model', een variant van lootboxen waarmee spelers via onder andere echt geld personages en wapens kunnen verdienen.

 
 
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou