Filmregisseur Guillermo Del Toro mijmert over P.T.

Filmregisseur Guillermo Del Toro mijmert over P.T.

De demo verscheen negen jaar geleden

Filmregisseur Guillermo Del Toro heeft op social media laten weten nog altijd aan P.T. te denken.

In een tweet van The Game Awards wordt teruggeblikt naar de release van P.T. negen jaar geleden, en wordt gemeld dat de volledige game waar P.T. een demo voor was nooit is uitgekomen. Del Toro deelt die tweet en schrijft uitdagend: "En Konami, wat denken jullie er van?"

In 2014 verscheen uit het niets P.T. op PlayStation 4, een korte horrorervaring gemaakt door Hideo Kojima en Del Toro. Bij het uitspelen bleek het om een demo van Silent Hills - een nieuwe game in de Silent Hill-franchise - te gaan, en werd getoond dat Norman Reedus een rol had in de game.

Kojima en uitgever Konami - die de rechten op Silent Hill in handen heeft - kwamen echter in de clinch en uiteindelijk vertrok Kojima om een eigen ontwikkelstudio op te richten. Daar werkte hij alsnog samen met Del Toro en Reedus aan Death Stranding. Silent Hills werd geannuleerd en de P.T.-demo offline gehaald. Alleen mensen die de demo nog op hun console hadden staan, konden het blijven spelen. Dit had als gevolg dat PlayStation 4-consoles met de demo op de harde schijf voor hoge bedragen werden doorverkocht.

Intussen zijn er wel meerdere Silent Hill-projecten aangekondigd, waaronder een remake van Silent Hill 2. Kojima en Del Toro zijn bij geen van deze projecten betrokken.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou