Fans maken zelf pc-versie van Jak & Daxter

Fans maken zelf pc-versie van Jak & Daxter

Een groep fans werkt zelf aan een onofficiële pc-versie van de Naughty Dog-platformer Jak & Daxter: The Precursor Legacy.

Het grootste gedeelte van de game wordt gemaakt met een relatief onbekende programmeertaal genaamd GOAL, een Lisp-taal. Door het harde werk van de fans kan het spel op pc native draaien en wordt er 4k-ondersteuning geboden. De overzetting wordt nog altijd doorontwikkeld om het te verbeteren, maar in onderstaande video is de pc-versie in actie te zien.

Jak & Daxter kwam oorspronkelijk in 2001 uit op PlayStation 2 en werd ontwikkeld door Naughty Dog, de studio die later ook de Uncharted- en The Last of Us-games zou maken. Er zijn daarna twee vervolgen, een racegame-spin-off en een PSP-game uitgekomen. Later verscheen er een remaster van de game via de Jak & Daxter Collection, en het spel is als het goed is speelbaar op het vernieuwde PlayStation Plus dat aanstaande donderdag in Europa uitkomt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 Mede dankzij gamers die alleen maar willen schieten. De eerste game was echt een perfect speelbaar pareltje. Lekker zen, leuke wereld om te verkennen. En toen kwam het monster wat J&D2 heet. Bah.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou