Epic bood 200 miljoen dollar voor Sony-games exclusief op Epic Games Store

Epic bood 200 miljoen dollar voor Sony-games exclusief op Epic Games Store

Epic Games heeft naar verluid 200 miljoen dollar geboden om first-party PlayStation-games exclusief op Epic Games Store te krijgen.

Dat blijkt uit documenten die uit de rechtszaak tussen Epic Games en Apple komen. Epic zou 200 miljoen dollar voor vier tot zes PlayStation-games hebben geboden aan Sony en zou hebben gewacht op een reactie van het bedrijf. Overigens is het niet duidelijk of het om 200 miljoen dollar per game, of voor de vier tot zes games samen ging.

Het is niet bekend wat Sony's reactie was, maar vooralsnog zijn er geen first-party PlayStation-games exclusief op de Epic Games Store verschenen. Er zijn wel diverse Sony-games op de Epic Games Store beschikbaar, waaronder Horizon Zero Dawn en het aankomende Days Gone, maar die spellen staan ook op Steam.

In hetzelfde document valt ook te lezen dat soortgelijke gesprekken met Microsoft moeizaam verliepen, omdat de bedrijven elkaar als concurrenten zien. Ook wordt gemeld dat Xbox-baas Phil Spencer en Valve-baas Gabe Newell zo nu en dan gesprekken voerden.

Uit het document blijkt dat Epic het hoogstwaarschijnlijk niet eens heeft geprobeerd bij Nintendo. Epic noemt een mogelijke samenwerking een "hoge bal" en "kansloos". Dat ligt in lijn met eerdere berichten over samenwerkingsvoorstellen met Nintendo. Toen Microsoft een voorstel voor een overname van Nintendo maakte, zouden Nintendo-topmannen tijdens de meeting naar verluid een uur lang hebben gelachen.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En dat terwijl Sony ook 200 miljoen in Epic heeft geinvesteerd haha.

0
test

@SuperDre 400 toch zei laast iemand tegen mij hier. Maar inderdaad zowat hele investering weer terug misschien dat Sony daarom niet hapte.

0

Ik denk dat het zo is gegaan: (SONY) Horizon, Days Gone => STEAM & EPIC STORE (Valve claimt geen exclusiviteit op de PC&VR markt voor (VALVE) HaLf-Life ALYX, (worktitel)HLX VR en (worktitel)Citadel VR => (SONY)PSVR2 (a.k.a. Fisher-Price VR) Mocht dit vermoeden kloppen, dan wordt 200 miljoen dollar accepteren voor exclusiviteit natuurlijk erg lastig.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou