Eidos Montreal-oprichter claimt dat Sony Square Enix wil overnemen

Eidos Montreal-oprichter claimt dat Sony Square Enix wil overnemen

Sony PlayStation heeft volgens de oprichter van Eidos Montreal mogelijk interesse in het overnemen van de Japanse divisie van Square Enix.

Stephane D’Astous, de oprichter van het door Square Enix aan Embracer Group verkochte Eidos Montreal, zegt dat in een interview met Games Industry te hebben vernomen. "Ik heb geruchten gehoord over dat Sony heeft gezegd dat ze veel interesse hebben in het overnemen van Square Enix Tokyo, maar niet in de rest van het bedrijf."

Volgens D'Astous, die al sinds 2013 niet meer bij Eidos Montreal werkzaam is, zou dat wel eens de reden kunnen zijn dat Square Enix eerder dit jaar diverse Westerse studio's heeft verkocht. Embracer Group kocht voor 300 miljoen dollar Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal van de Japanse uitgever op.

D'Astous is overigens niet te spreken over de deal en de manier waarop Square Enix diens Westerse studio's behandelde. Volgens hem is het een veel te laag bedrag en was er bij zowel Square Enix als Eidos al jaren sprake van "een gebrek aan leiderschap, lef en communicatie".

Het is niet duidelijk hoeveel informatie D'Astous precies ter beschikking heeft om te claimen dat Sony interesse heeft om Square Enix over te nemen. Eerder dit jaar claimde journalist Greg Miller echter ook al te hebben vernomen dat Sony interesse had in een overname van Square Enix. Vooralsnog is in ieder geval niets officieels aangekondigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Moeten wel erg wanhopig zijn geweest daar dan als ze al die studios hebben verkocht alleen om onderdeel van Sony te willen worden. Ook niet echt respectvol richting de betreffende studios.

0
test

Dit was ook mijn (op niets gebaseerde) theorie. Dat het verkopen van die studio's ruimte zou maken voor investeringen in NFTs vond ik echt nergens op slaan.

0

Aanbevolen voor jou