Discord-integratie op PlayStation wordt uitgerold

Discord-integratie op PlayStation wordt uitgerold

De Discord-integratie op PlayStation wordt vanaf vandaag uitgerold.

Dat betekent dat spelers hun Discord-account aan hun PlayStation Network-account kunnen linken. Zodra dat is gebeurd, wordt de game die men op PlayStation 4 of PlayStation 5 speelt als activiteit getoond op Discord.

Verder kunnen mensen er voor kiezen om hun PlayStation Networld-ID te tonen op diens Discord-profiel, zodat mensen op Discord vrienden kunnen worden op PSN.

In een nieuw artikel op Discord wordt er dieper ingegaan op de uitrol van de samenwerking. Ook worden daarin details gegeven hoe mensen de accounts aan elkaar kunnen linken.

In mei vorig jaar kondigde Sony een samenwerking met Discord aan. Discord is een chatplatform toegespitst op het creëren en onderhouden van communities. Mensen kunnen met elkaar chatten en (video)bellen. Hoewel iedereen van de service gebruik kan maken, geniet het platform vooral populariteit bij gamers. Discord wordt vaak gebruikt door spelers van multiplayergames om tijdens het spelen contact te onderhouden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Shit is dit het? Niet chatten of praten via playstation naar pc mensen via een zelfde soort app. Had er meer van verwacht, wat een teleurstelling. Laten zien wat je speelt om vervolgens niks te kunnen laten zien of praten met je pc mensen om bijvoorbeeld pc mensen jaloers te maken om ook maar over te gaan op ps5.

0
test

@GoofyZ3 ik snap het ook echt niet, zo moeilijk kan een Discord voice integratie niet zijn. Xbox wordt al een hele tijd op deze zelfde manier ondersteund, maar ik denk dat het allang duidelijk is dat men belang heeft bij een voice integratie met Discord. Vooral met cross-platform games die VoIP bestempelen als legacy feature (ja, ik kijk naar jou, Battlefield) is VoIP op dit moment zo onhandig.

0
test

Als dit het is is dat echt een enorme teleurstelling. Denk dat iedereen toch zat te wachten op een discord voicechat integratie op de PlayStation. Ik kan me toch niet voorstellen dat ze hier zolang mee bezig zijn geweest.

0
test

@gusanito ik snap ik inderdaad ook niet. Dit is serieus paar dagen werk lol. Waarschijnlijk kost het 3 maanden om de juiste personen bij Sony te bereiken voor wat code waar discord personeel op liep te wachten.

0

Aanbevolen voor jou