Days Gone-regisseur: 'Studiomanagement behandelde game ondanks verkoopcijfers als teleurstelling '

Days Gone-regisseur: 'Studiomanagement behandelde game ondanks verkoopcijfers als teleurstelling '

Days Gone-regisseur Jeff Ross heeft zich op Twitter uitgelaten over de verkoopcijfers van de game. Volgens Ross werd de game door het studiomanagement behandeld als een teleurstelling, ondanks goede verkoopcijfers.

Daarmee reageert hij op het nieuws dat een andere PlayStation-game, Ghost of Tsushima, 8 miljoen exemplaren heeft verkocht.

"Toen ik Sony verliet was Day Gone al anderhalf jaar (en een maand) uit, en waren er al 8 miljoen exemplaren van de game verkocht", zegt Jeff Ross. "Sindsdien heeft de game meer verkocht, inclusief ruim een miljoen stuks op Steam. Het lokale studiomanagement behandelde de game echter als een teleurstelling."

Volgens een rapportage van Bloomberg uit 2021 werd een pitch voor een vervolg op Days Gone afgewezen door Sony wegens de 'langdurige en prijzige ontwikkeling' en de 'gemengde ontvangst door gamecritici'. Vorig jaar onthulde Sony dat ontwikkelaar Sony Bend inderdaad werkt aan een nieuwe IP.

Ross haalt verder aan dat hij voor het vervolg van plan was om 'voort te borduren' op het eerste deel. "De eerste Killzone kreeg ook een 70 op Metacritic, maar het vervolg kreeg een 91."

Morgen is Ross te gast bij God of War-bedenker David Jaffe om zijn uitspraken verder toe te lichten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zeer onterecht! Days gone is een onder gewaardeerde videogame! Heb er veel plezier aan gehad en de verkoop is toch juist goed.... 8 miljoen... hoop dat ze zich toch nog bedenken.

0
test

Ben niet altijd een zombie fan op game gebied maar er zitten pareltjes tussen en 1 daarvan was Day`s Gone.

0

Aanbevolen voor jou