Days Gone-maker wilde Uncharted-game over jonge Sully ontwikkelen

Days Gone-maker wilde Uncharted-game over jonge Sully ontwikkelen

Days Gone-regisseur Jeff Ross was van plan om een Uncharted-game te maken die ging over een jonge Sully.

Dat blijkt uit een recente aflevering van de Sacred Symbols+-podcast, wat vervolgens door VGC werd uitgeschreven. Eerder werd al duidelijk dat Bend Studio van plan was een vervolg op Days Gone te maken en dat Sony uiteindelijk geen groen licht gaf voor het project, waardoor de ontwikkelaar op zoek ging naar andere IP's om aan te werken. Eén van die franchises was Uncharted van Naughty Dog.

Volgens Ross zou Victor 'Sully' Sullivan - in de Uncharted-games een mentor van hoofdpersonage Nathan Drake - in het geplande spel 25 jaar oud zijn. Het zou zich rond 1976 afspelen. "Hij heeft niet voor niets de marine verlaten. Het leek mij interessant om te zien hoe hij van een militair veranderde in een oplichter."

In de game zou Sully lijken op een jonge Sean Connery in zijn rol als James Bond. "Een jonge, sexy Victor Sullivan doet mij denken aan Sean Connery." Daarbij zouden films als Once Upon a Time in Hollywood ter inspiratie hebben gestaan om de jaren 70 in de game te hercreëren.

Ross geeft wel toe dat er meteen al twijfels waren. Zo was er in het bedachte concept voor de game weinig ruimte voor shoot-outs - een element waar de Uncharted-games om bekendstaan. De studio wilde niet "de eerste Uncharted-game maken waar de speler niemand neerschiet".

Overigens heeft Bend Studio wel eens eerder aan de Uncharted-franchise gewerkt: in 2011 bracht de ontwikkelaar de Vita-game Uncharted: Golden Abyss uit. Ross is in 2020 vertrokken bij Bend Studio. Eerder deed hij al een boekje open over het feit dat Sony zijn idee voor een vervolg op Days Gone afkeurde, alsmede een openwereldgame binnen de Resistance-franchise. Sony klopte wel bij Bend Studio aan voor een reboot van Syphon Filter, maar daar had de ontwikkelaar weer geen interesse in. Zover bekend werkt Bend Studio nu aan een nieuwe IP.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou