Days Gone-maker wilde Uncharted-game over jonge Sully ontwikkelen
Nieuws

Days Gone-maker wilde Uncharted-game over jonge Sully ontwikkelen

Days Gone-regisseur Jeff Ross was van plan om een Uncharted-game te maken die ging over een jonge Sully.

Dat blijkt uit een recente aflevering van de Sacred Symbols+-podcast, wat vervolgens door VGC werd uitgeschreven. Eerder werd al duidelijk dat Bend Studio van plan was een vervolg op Days Gone te maken en dat Sony uiteindelijk geen groen licht gaf voor het project, waardoor de ontwikkelaar op zoek ging naar andere IP's om aan te werken. Eén van die franchises was Uncharted van Naughty Dog.

Volgens Ross zou Victor 'Sully' Sullivan - in de Uncharted-games een mentor van hoofdpersonage Nathan Drake - in het geplande spel 25 jaar oud zijn. Het zou zich rond 1976 afspelen. "Hij heeft niet voor niets de marine verlaten. Het leek mij interessant om te zien hoe hij van een militair veranderde in een oplichter."

In de game zou Sully lijken op een jonge Sean Connery in zijn rol als James Bond. "Een jonge, sexy Victor Sullivan doet mij denken aan Sean Connery." Daarbij zouden films als Once Upon a Time in Hollywood ter inspiratie hebben gestaan om de jaren 70 in de game te hercreëren.

Ross geeft wel toe dat er meteen al twijfels waren. Zo was er in het bedachte concept voor de game weinig ruimte voor shoot-outs - een element waar de Uncharted-games om bekendstaan. De studio wilde niet "de eerste Uncharted-game maken waar de speler niemand neerschiet".

Overigens heeft Bend Studio wel eens eerder aan de Uncharted-franchise gewerkt: in 2011 bracht de ontwikkelaar de Vita-game Uncharted: Golden Abyss uit. Ross is in 2020 vertrokken bij Bend Studio. Eerder deed hij al een boekje open over het feit dat Sony zijn idee voor een vervolg op Days Gone afkeurde, alsmede een openwereldgame binnen de Resistance-franchise. Sony klopte wel bij Bend Studio aan voor een reboot van Syphon Filter, maar daar had de ontwikkelaar weer geen interesse in. Zover bekend werkt Bend Studio nu aan een nieuwe IP.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gamebedrijven moeten in Europa in-game prijzen met echte bedragen weergeven
Nieuws

Gamebedrijven moeten in Europa in-game prijzen met echte bedragen weergeven

Nieuwe richtlijnen moeten er voor zorgen dat consumenten niet misleid worden

De Europese Commissie en het Consumer Protection Cooperation Network hebben nieuwe richtlijnen gedeeld voor gamebedrijven: zij moeten de prijs van in-game producten die aangeschaft kunnen worden, daadwerkelijk met echte bedragen weergeven.

Dit om consumenten te beschermen en mogelijke verwarring over de prijs van virtuele producten weg te nemen. In veel games is het mogelijk om bijvoorbeeld items te kopen met een verzonnen, virtuele valuta. Deze valuta moet in veel gevallen eerst met echt geld gekocht worden. Bij de items wordt vervolgens veelal alleen de prijs in de verzonnen valuta weergegeven.

In een document (via Tweakers) beschrijven de Europese Commissie en het CPCN nieuwe richtlijnen voor de hierboven geschetste situatie. In-game valuta aanbieden en daar virtuele items voor verkopen is nog steeds toegestaan, maar alleen als bij die producten ook een prijs in euro's wordt vermeld. Op die manier bestaat er bij consumenten geen twijfel meer over hoe duur een product echt is en worden zij dus ook niet meer misleid.

het moet voor consumenten ook mogelijk worden dat ze altijd een exacte hoeveelheid in-game valuta kunnen kopen. In veel games kunnen nu alleen bundels met een bepaalde hoeveelheid in-game valuta worden aangeschaft. Sommige ontwikkelaars prijzen in-game items op dusdanige wijze, dat die prijs net boven zo'n valutabundel valt, waardoor consumenten dus genoodzaakt zijn een duurdere valutabundel aan te schaffen.

Vorig jaar bekritiseerde de Europese consumentenorganisatie BEUC al het feit dat gamebedrijven spelers manipuleren om meer geld uit te geven in games. Zij dienden toen een klacht in bij de Europese Commissie. De klacht stelde dat bedrijven achter games zoals EA Sports FC, Fortnite, Clash of Clans en Minecraft consumenten - waaronder minderjarige spelers - manipuleren bij het besteden van geld in games. De aanleiding van bovenstaande nieuwe richtlijnen is echter het Zweedse bedrijf Star Stable Entertainment AB, dat met zijn game Star Stable Online beschuldigd wordt van het manipuleren van consumenten.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Komst van Persona 4-remake steeds waarschijnlijker
Nieuws

Komst van Persona 4-remake steeds waarschijnlijker

Een gevonden domeinnaam lijkt daar op te wijzen

Het lijkt er steeds meer op dat Atlus aan een remake van Persona 4 werkt. Nu is er een domeinnaam gevonden dat hier sterk naar hint.

YouTuber ScrambledFaz heeft de domeinnaam 'p4re.jp' gevonden die op 20 maart geregistreerd is. Hoewel dit niet per se bewijs is dat er een remake van Persona 4 in de maak is, verscheen er nog voor de aankondiging van Persona 3 Reload al een officiële domeinnaam genaamd 'p3re.jp'. Het lijkt dus wel om een aannemelijke indicatie te gaan.

Eerder dit jaar hintte zangeres Shihoko Hirata al mogelijk naar de komst van de remake. Ze plaatste op Instagram een bericht dat ze haar zangkunsten toepast tijdens "de opnames voor een nieuwe game". De foto die daarbij hoort lijkt MIT Studio te betreffen, waar ze ook soundtracks voor Persona 4, 5 en 3 Reload op heeft genomen. Meerdere fans plaatsten als reactie op de Instagram-post gifs van Persona 4, die Hirata vervolgens een like gaf.

Atlus heeft vooralsnog geen remake van Persona 4 aangekondigd, maar vorig jaar kwam wel een remake van Persona 3 uit. Het is dus zeker mogelijk dat het bedrijf ook het vierde deel in de reeks van een remake wil voorzien. Persona 4 ontving eerder al een verbeterde versie in de vorm van Persona 4 Golden.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!