Capcom waarschuwt voor game-breaking bug in Resident Evil 4 Remake

Capcom waarschuwt voor game-breaking bug in Resident Evil 4 Remake

Het bedrijf werkt ondertussen aan een oplossing

Capcom heeft spelers gewaarschuwd voor een bug in Resident Evil 4 Remake waarmee het kan voorkomen dat spelers geen progressie meer kunnen boeken.

Na het zien van een filmpje na het behalen van een bepaald item in Chapter 12 worden spelers geadviseerd om niet met een mes aan te vallen tot in het scherm duidelijk wordt gemeld dat het item is behaald. 

Na het behalen van dit item is hij te vinden in het Key Items & Treasures-menu. Wanneer het niet daar te vinden is, worden spelers geadviseerd om savedata van voor Chapter 12 in te laden. Doet men dit niet, dan denkt de game dat het item niet is opgepakt en kan men niet verder spelen.

Capcom meldt dat het werkt aan een oplossing voor de bug, maar tot die tijd worden spelers geadviseerd bovenstaand advies in het achterhoofd te houden.

Resident Evil 4 is sinds 24 maart uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc. Resident Evil 4 verscheen oorspronkelijk in 2005 op GameCube en later ook op andere platforms. Het spel wordt gezien als een van de beste games binnen de franchise. Spelers kruipen in de huid van Leon S. Kennedy - bekend uit Resident Evil 2 - en doen een Europees dorpje aan waarin de inwoners extreem agressief lijken te zijn. Ondertussen probeert hij ook de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te redden. Op 7 april komt een gratis update uit waarmee de The Mercenaries-modus aan het spel wordt toegevoegd.

Tom Kerkhof gaf de game een 8,5 op Gamer.nl. "Resident Evil 4 neemt alles wat goed was aan de oorspronkelijke game en stopt dat in een glanzend nieuw jasje. Het eindresultaat is net zo actievol als voorheen, net iets griezeliger en vooral veel, véél mooier. Ondanks dat weet het spel nergens écht te vernieuwen, waardoor het onwaarschijnlijk is dat deze remake dezelfde impact gaat hebben als zijn illustere voorganger", concludeerde hij in zijn recensie. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou