Bugsnax-ontwikkelaar overgegaan op werkweek van vier dagen

Bugsnax-ontwikkelaar overgegaan op werkweek van vier dagen

Bij Bugsnax-ontwikkelaar Young Horses worden werknemers verwacht vier dagen in de week te werken.

Hier is afgelopen juli voor gekozen, zo meldt Axios. Het team werkt nu in totaal 32 uur per week. Op die manier wil het bedrijf de zogenaamde 'crunch' tegengaan en een gezonde balans tussen werk- en privéleven creëren.

"We kunnen beter mensen de gemoedsrust geven dat ze op een relaxte manier hun eigen ding kunnen doen, in plaats van dat men zich schuldig moet voelen om dat op werk te doen", aldus Phil Tibitoski, de mede-oprichter van Young Horses. "We weten wat wet moeten doen en wanneer het af moet zijn, of maken ons eigen schema en dingen komen af wanneer ze afkomen."

Tibitoski geeft toe dat een werkweek van vier dagen niet voor alle studio's is weggelegd, maar dat Young Horses er mee wegkomt omdat het een kleine studio betreft. "Het was gemakkelijker voor ons om te doen omdat de productie van ons kleine team simpel is in vergelijking met grotere studio's. Onze testperiode en de manier waarop we beslissingen maken gaat dus ook sneller dan een studio die met zoveel verschillende afdelingen en investeerders werkt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een gezonde beslissing , ikzelf ben sinds kort (9 maanden nu) ook werkzaam in de game-industrie als designer, maar heb bewust voor 4 dagen per week gekozen omdat er simpelweg meer in het leven is als werken en geld. Het geeft mij zoveel meer rust en vrijheid. ..Maar ook mede omdat ik bij mijn vorige baan een "lichte" burnout gehad heb en er 7 maanden uit ben geweest. Dat zijn van die momenten dat je toch eens gaat nadenken over hoe je het leven wilt leiden. Het moet natuurlijk wel kunnen en mogelijk zijn bij je werkgever, maar ook deze zouden eens meer moeten nadenken wat goed is voor het personeel, en niet de winst.

0
test

Wel vraag ik me dan af, is het naar 32 uur met gelijke betaling van 40 of is het echt 32 uur, ofwel ook een kostenbesparing. Voor genoeg mensen is 4 dagen werken gewoonweg niet mogelijk om rond te komen, dus als de werkgever zoiets ineens beslist wil niet altijd makkelijk zijn, of uberhaupt, in nederland, mogelijk. Maar ik zie het steeds meer rond me, jongeren die geen 40 uur meer willen werken, maar wel zitten te zeuren dat ze geen geld hebben. Dan kan ik toch wel erg boos worden, je wilt A maar je wilt er niet voor werken..

0

@SuperDre Al is bewezen dat men de laatste uren van de werkdag weinig doet dus als je het goed plant kan je in 32 uur dezelfde hoeveelheid werk doen.

0
test

@Bigds9fan maarja, denk je niet dat je bij 32 uur niet net zo makkelijk de laatste uren van de werkdag weinig doet? Overigens is het bij mij vaak net anderson, ik kom langzaam op gang en doe juist het meeste in de laatste uurtjes van de dag.

0

Aanbevolen voor jou