Asteroïde naar de maker van Final Fantasy 14 vernoemd

Asteroïde naar de maker van Final Fantasy 14 vernoemd

Iemand heeft een asteroïde naar Naoki Yoshida, de maker van Final Fantasy 14, vernoemd.

Dat maakte Reddit-gebruiker Rukongai bekend. Hij gaf aan onlangs een naam te hebben gegeven aan een asteroïde. Hij besloot het ruimteobject 'Yoshidanaoki' te noemen, vernoemd naar Yoshida.

De asteroïde werd al in 2006 ontdekt, maar in de NASA-database is te zien dat het object nu de nieuwe naam draagt. Daarbij wordt vermeld wie Naoki Yoshida precies is.

In Japan is de naamswijziging groot nieuws, onder andere op nationale televisie. Daar wordt Yoshida zelf ook aan het woord gelaten. Hij meldt dat hij vereerd is, maar grapt ook dat hij niet hoopt dat de asteroïde op aarde stort, omdat hij niet de vijand van alle levende wezens wil worden.

Final Fantasy 14 is een populaire mmo in het Final Fantasy-universum en beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4 en pc. Een aantal maanden geleden kwam de nieuwste uitbreiding uit, Endwalker.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nu al beste nieuwsfeitje van de maand tbh, hahaha

0

Het zegt toch wel iets dat spelers van je spel een astroide naar je vernoemen. En ook wel terecht, FFXIV is een van de grootste redemption stories binnen gaming, samen met No Man's Sky.

0

Aanbevolen voor jou