Aloy is het hoofdpersonage van de Horizon-serie op Netflix

Aloy is het hoofdpersonage van de Horizon-serie op Netflix

Aloy, het hoofdpersonage uit de Horizon-games, wordt ook het hoofdpersonage van de aankomende Netflix-serie gebaseerd op de spellen.

Dat heeft Netflix aangekondigd in een interview met Steve Blackman, die de serie gaat maken. Blackman gaat naast het vierde en tegelijk laatste seizoen van The Umbrella Academy voor de streamingdienst aan de ruimtethrillerserie Orbital en dus de serie gebaseerd op Horizon werken. Dat doet hij samen met zijn nieuwe bedrijf Irish Cowboy Productions.

Over de Sony-franchise zegt Blackman: "Horizon Zero Dawn is een uitzonderlijk goed gemaakt spel met geweldige personages die niet zo vaak voorkomen in games. Guerrilla Games heeft een ongelooflijk weelderige en levendige wereld gecreëerd waarin man en machine zich een weg naar uitsterven vechten. Hun redding komt vanuit een jonge, vrouwelijke strijder genaamd Aloy, die geen idee heeft dat ze de sleutel tot het redden van de wereld is."

Daarbij geeft Blackman duidelijk over wie het hoofdpersonage van de serie wordt. "Ja, Aloy wordt het hoofdpersonage van ons verhaal. Mijn schrijfpartner Michelle Lovretta en ik vinden het geweldig dat we deze opmerkelijke IP in een serie voor allerlei soorten kijkers kunnen veranderen."

Wanneer de Netflix-serie gebaseerd op de Horizon-reeks precies verschijnt, is nog niet bekend. Het is in ieder geval bij lange na niet de enige Sony-IP die verfilmd wordt. Naast het al verschenen Uncharted komt er ook een serie gebaseerd op God of War naar Amazon, en worden er films gebaseerd op Gran Turismo, Ghost of Tsushima en Days Gone gemaakt. Tot slot moet volgend jaar het eerste seizoen van de HBO-serie gebaseerd op The Last of Us uitkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En dan graag Hannah Hoekstra als Aloy!

0
test

@BadPlayerOnr Hannah is inmiddels wat ouder dan Aloy in de games. Tenzij het verhaal van de serie zich jaren later afspeelt. Dan is Hannah DE persoon inderdaad.

0
test

oh oh, een van oorsprong roodharig personage op Netflix. we weten allemaal hoe dat gaat aflopen...

0
test

@mole28 naar welke personage refereer je?

0
test

@Aerofox81 Grapje zeker? Aloy natuurlijk. Voor degene die me niet begrijpen; Netflix heeft er nogal een handje van om andere acteurs te casten dan je verwacht...

0
test

@mole28 Zullen we anders een keer geen pagina's lange discussie voeren over diversiteit in casting? Thanks.

0

Aanbevolen voor jou