Zotac Zbox mini-pc heeft vanafprijs van circa 1600 euro

Zotac Zbox mini-pc heeft vanafprijs van circa 1600 euro

Zotacs eerder aangekondigde 'Zbox Magnus'-minicomputers zijn vanaf heden verkrijgbaar in Japan, te beginnen met vraagprijzen rond de 1.600 euro.

De nieuwe Zbox-systemen werden afgelopen april al onthuld. Zotac is vooral bekend in videokaarten, maar wil sinds enige tijd ook vaker 'barebones' en kant-en-klare systemen afleveren. De zogeheten E-serie van de Zbox Magnus is vooralsnog het kleinste computertje van de fabrikant, met een volume van niet meer dan 2,65 liter. 

Zotac belooft voor de reeks computers een brede beschikbaarheid van Intel Tiger Lake-cpu's, gebundeld met verschillende (mobiele) RTX 30-gpu's van Nvidia. Zo begint de lichtste variant met een Core i5-11400H en RTX 3060 (6 GB), terwijl de zwaarste uitwijkt naar de Core i7-11800H en een RTX 3080 (16 GB). Die uitersten kosten omgerekend respectievelijk 1.614 en 2.345 euro op Zotacs eigen webwinkel.

Watch on YouTube

Ongeacht verschillende uitvoering van de Zbox, komen de systemen met 1x16 GB aan DDR4-geheugen en een 512 GB grote M.2-ssd. In het compacte kastje is ruimte voor nog een tweede DDR4-module (tot 64 GB) en twee extra opslagcomponenten: eenmaal in M.2-vorm, andermaal als 2,5" SATA-schijf. Alle Zbox-systemen worden standaard geleverd met Windows 11 Pro. 

De Zbox-behuizingen beschikken standaard over 5 stuks USB 3.1, een enkele Thunderbolt 4-poort, en twee videopoorten voor zowel DisplayPort 1.4a als HDMI 2.1. De systemen ondersteunen Wi-Fi 6 over externe antennes en bouwen Bluetooth 5.0 direct in. Qua vaste internetverbinding worden zowel een 2,5 Gbps als een 1 Gbps ethernetpoort aangeboden. 

Zotac lijkt met de Zbox-machines mee te gaan met de in populariteit groeiende sector van minicomputers. Zeker in de Aziatische markt winnen compacte systemen terrein, waar partijen als MinisForum en ook Intel zelf (met de compacte NUC-lijn) vaker op inspelen. Steeds vaker zijn compacte systemen met laptop-achtige hardware ook in staat om ook te dienen als productiepaarden en/of game-pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zijn wel erg hoge prijzen voor wat er in zit. Natuurlijk, het is een fijn en compact formaat maar voor die prijzen kun je beter zelf een kleine pc in elkaar schroeven.

0

@Riyakuya Nee, want dat betekent dat je het zelf in elkaar moet schroeven. Dat is bij een normaal formaat PC al niet heel eenvoudig, bij zo'n mini formaat moet ik er al helemaal niet aan denken. Je betaalt niet voor wat erin zit, je betaalt voor wat je niet zelf hoeft te doen.

0
test

@gimbal2 ik dacht dat dat tegenwoordig juist een stuk gemakkelijker was dan voorheen?

0

De mobiele versies van bijvoorbeeld 3080 zijn veel langzamer dan de desktop versies van 3080. Dus denk niet dat als je een zbox met mobiele 3080 koopt dat je dan een echte desktop 3080 hebt. Is qua prestaties eerder een 3060 ti.

0
test

@lightyears ja, is eigenlijk gewoon bedrog als je het mij vraagt, vind dat de mobile versies hele andere namen moet krijgen.

0

@SuperDre Het is geen bedrog, bedrog is zeggen "Suikervrij" terwijl je bedoeld "geen toegevoegde suikers" (maar er zit toch een flinke bak suiker van nature in, dat zeggen we niet maar het staat wel in de specificatielijst als je zelf even weet welke 20 namen wij voor suiker hanteren). Er zal ongetwijfeld niets gelogen zijn aan het feit dat er een 3080 in zit. En simpelweg dat in de bill of materials zetten is geen verwachtingen scheppen over de performance. Als je daar aannames doet dan zit je zelf fout. Maar als ze in de specs zouden schrijven dat dit ding net zo goed performed als een pc met een desktop 3080... dan praten we van bedrog.

0

Aanbevolen voor jou