Yeston maakt RTX 3060 schattig met 'Cute Pet'-model

Yeston maakt RTX 3060 schattig met 'Cute Pet'-model

De Chinese fabrikant Yeston heeft een 'Cute Pet'-variant van de RTX 3060-gpu onthuld, mogelijk de schattigste RTX-videokaart tot dusver.

Yestons nieuwste videokaart is een compacte uitvoering van Nvidia's GeForce RTX 3060 (12 GB). Het dual-slot chassis is weliswaar 42 millimeter dik, maar heeft een lengte van 188 millimeter — aanzienlijk korter dan menig RTX 3060. Nvidia's vaste GA106-chip wordt gekoeld door een enkele ventilator, waar de norm toch vaak twee fans dicteert voor de meeste RTX 3060's.

Wat de RTX 3060 Cute Pet vooral onderscheidt, is uiteraard de versiering rondom het chassis. De overwegend witte behuizing is voorzien van fluorescerende berenpatroontjes, een pastelblauwe backplate en zelfs de ventilatorholte is verrijkt met oortjes, zodat het op een beertje lijkt. 

Yeston hulde al eerder een videokaart in eenzelfde jasje. Eerder dit jaar verscheen een AMD Radeon RX 6500 XT Cute Pet, met een grotendeels identiek uiterlijk. De voorheen opgeleukte Radeon-gpu is echter een ietwat omstreden budgetmodel; met een schattige RTX 3060 speelt Yeston in op het middensegment, met een populairdere Nvidia-chip bovendien. 

De RTX 3060 Cute Pet van Yeston kent een adviesprijs van 2699 yuan — omgerekend circa 387 euro. Vooralsnog lijkt de kaart exclusief in China verkocht te worden. Eerdere Cute Pet-uitvoeringen (van vooral AMD-videokaarten) werden zelden beschikbaar gesteld buiten de Aziatische markt om.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als je hier een complete build omheen maakt kan het leuk zijn. Maar ik ben gelukkig met mn generieke zwart grijze rtx3090

0
test

@gamerlezer als ik een 3090 had zou het me geen bal uit maken in welke kleur. Al was het een een hello kitty uitvoering.

0
test

@Aerofox81 mee eens hoor!

0
test

@gamerlezer Precies mijn gedachte hierbij. Ik zie dit heel goed tot zijn recht komen in een wit SFF-kastje met wat leuke pasteltinten. Toch weer eens iets anders.

0
test

Beetje vreemd gezien het in je kast zit. Zelfs met een doorzichtige sidepanel kan ik me zo even geen build voorstellen waar deze kaart mooi in zou staan.

0
test

@Riyakuya Stel je voor: witte Cooler Master NR200P, inclusief vertical bracket voor de gpu en het glazen zijpaneel. Zo veel mogelijk witte componenten, maar niet al te veel rgb. Gooien we daarbovenop nog stroomkabels met wat wit-blauwe accenten, of gewoon pastelblauwe koelstof in een korte, custom loop. Lijkt me alsnog een kaart voor een hele specifieke niche, maar mijn partner zag het wel zitten als mogelijke volgende build.

0
test

@TomKauw haha wellicht voor een specifieke doelgroep dan ja. Zelf ben ik meer iemand die van zwart houd.

0

Aanbevolen voor jou