Wizards of the Coast houdt met veel bedrijven gesprekken over Baldur's Gate 4

Wizards of the Coast houdt met veel bedrijven gesprekken over Baldur's Gate 4

Larian Studios gaf eerder al aan geen interesse te hebben

Wizards of the Coast, de eigenaar van de Dungeons and Dragons-franchise, houdt met diverse bedrijven gesprekken om te kijken wie de volgende Baldur's Gate-game gaat ontwikkelen.

Dat vertelt Eugene Evans, de senior vicepresident van digitale strategie en licenties bij Wizards of the Coast, aan PC Gamer. "We praten met veel partners en worden door vele anderen benaderd die de uitdaging op zich willen nemen om te kijken wat de toekomst van de Baldur's Gate-franchise inhoudt."

Hij vervolgt: "We hopen dus niet dat het nog eens 25 jaar duurt (tot een volgende game uitkomt), zoals het geval was bij Baldur's Gate 2 en 3. Maar we gaan wel onze tijd nemen om de juiste partner, de juiste benadering en het juiste product te vinden dat de toekomst van Baldur's Gate 3 kan vormen. We nemen dat enorm serieus. (...) De lat ligt erg hoog, en het is onze taak om daar overheen te gaan."

Evans laat ook weten dat de personages uit Baldur's Gate 3 wat hem betreft nu onderdeel uitmaken van de officiële Dungeons and Dragons-canon. "Ik mag graag denken dat deze personages in toekomstige producten kunnen verschijnen." Onlangs gaf acteur Neil Newbon al aan dat hij de rol van Astarion graag zou voortzetten.

Dat Wizards of the Coast naar een bedrijf zoekt dat aan een nieuwe Baldur's Game-game kan gaan werken, is geen schokkende onthulling. De derde game, die werd ontwikkeld door het Belgische Larian Studios, heeft veel prijzen in de wacht gesleept. Toch gaf die studio eerder al aan geen vierde deel te willen ontwikkelen, en in plaats daarvan een game buiten de Dungeons and Dragons-IP te gaan ontwikkelen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou