Wallace & Gromit krijgt een virtual reality-game

Wallace & Gromit krijgt een virtual reality-game

De Britse stop-motion comedyserie Wallace & Gromit krijgt een VR-spel.

Aardman Animations, de makers van Wallace & Gromit, gaan samenwerken met Meta Quest en het Franse bedrijf Atlas V om een “interactieve, narratieve singleplayer-VR-ervaring” te maken. Ook werken de in Londen gevestigde studio No Ghost en Albyon Studio uit Lyon mee aan de productie. Het spel heet The Grand Getaway.

Wallaces stemacteur Ben Whitehead, die het stokje overnam van de in 2017 overleden Peter Sallis, keert terug als de Britse uitvinder. De VR-game speelt zich af rond de feestdagen, die de twee aan de kust doorbrengen. Verder is er nog niets bekend over het verhaal. The Grand Getaway komt in 2023 naar de Oculus Store voor de VR-headset Meta Quest 2.

Sean Clarke, managing director van Aardman Animations, zegt in een persbericht dat het spel de wensen van Wallace & Gromit-fans zal vervullen: “Na decennia de personages op een scherm te hebben gezien, krijgen ze nu de kans om in de wereld [van Wallace en Gromit] te stappen en een actieve rol te vervullen in dit nieuwe verhaal.”

Het spel moet ook geschikt zijn voor mensen die nog niet bekend zijn met Wallace & Gromit, aldus Clarke. “[Het wordt] de ultieme manier om hen, hun humor en de grappen die hen populair maakten te leren kennen.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou