Voorman van Intels grafische divisie stapt op

Voorman van Intels grafische divisie stapt op

Raja Koduri, Intels voorman van de nieuwe grafische divisie, verlaat Intel later deze maand.

Dat lieten Koduri en Intel-voorzitter Pat Gelsinger weten via Twitter. De ceo bedankte Koduri voor al zijn vijf jaar aan inzet in het opzetten van de nieuwe product(lijn)en vanuit Intels grafische tak. Ook wordt verwezen naar Koduri's volgende carrièrestap, die naar verluidt draait om een nieuwe start-up in de software.

Koduri kwam van AMD overwaaien naar Intel om zich op de nieuwe grafische chips van het blauwe team te storten. Koduri was daarbij verantwoordelijk voor zowel de Intel Xe-HPG-chips voor datacentra, maar groeide later ook uit tot de voorman van Intel Arc, het nieuwe dochtermerk voor gpu's in onder meer gaming en content creation.

Sinds de wereldwijde uitrol van de eerste Intel Arc-gpu's —  geplaagd door chiptekorten en soms warrig gecommuniceerd uitstel — reorganiseerde Intel de grafische divisie al eens. Nog altijd zou de chipgigant werken aan een tweede generatie Arc-gpu's, de Battlemage-generatie, maar de tak waar Koduri bovenaan stond, werd eind 2022 ontbonden. In die reorganisatie ontving Koduri al een demotie, toevalligerwijze precies toen de ingenieur in het ziekenhuis lag voor een spoedoperatie. 

Zijn vertrek later deze maand kenmerkt het einde van ruim zes jaar dienst bij Intel. Daarvoor maakte Koduri naam voor zichzelf bij onder meer ATI (later omgedoopt tot AMD Radeon) en hielp hij de grafische divisie van Apple opschalen naar Retina-resoluties. Begin april stapt Koduri op om voor het eerst volledig in de software-markt te duiken, al is vooralsnog weinig bekend over de vermeende start-up waar Koduri zich over zal ontfermen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou