Voormalige id Software- en Naughty Dog-werknemers maken nieuwe scifi-shooter

Voormalige id Software- en Naughty Dog-werknemers maken nieuwe scifi-shooter

De nieuwe studio heet Emptyvessel

Voormalige ontwikkelaars van id Software en Naughty Dog hebben een nieuwe studio genaamd Emptyvessel opgericht, waar men werkt aan een sci-fi-shooter.

Emptyvessel is gebaseerd in Austin, Texas, al werken de meeste werknemers vanuit huis. De studio is opgericht door ceo en regisseur Emanuel Palalic en coo en general manager Garrett Young. Palalic en Young werkten beiden bij id Software. Een van de andere kopstukken van de studio is animation director Rico Flores, die aan Uncharted 3 en 4 heeft gewerkt.

Emptyvessel is volgens de oprichters een "AAA-studio" en werkt aan een debuutgame die put uit de ervaring die de ontwikkelaars hebben met shooters. De game "is geïnspireerd door films, graphic novels en games die zich in dystopische scifi-werelden afspelen". De game wordt ontwikkeld op Unreal Engine 5.

Verdere informatie over het eerste project is er nog niet, maar hieronder is een sfeervolle teaser voor de studio te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus dat word een firts person shooter met een goed verhaal en goede schietmechanics : eindelijk..zijn d`r veel te weinig van tegenwoordig.

[Reactie gewijzigd door kr1z op 14 maart 2024 - 12:08]

0

Aanbevolen voor jou