'Volgende Battlefield verschijnt samen met gratis battle royale-game'

'Volgende Battlefield verschijnt samen met gratis battle royale-game'

EA zou de strategie van de Call of Duty-reeks volgen

De volgende Battlefield-game zou samen met een free-to-play battle royale-game uitkomen.

Dat claimt Insider Gaming te hebben vernomen. Volgens de website staat voor beide games - de nieuwe Battlefield en de battle royale-titel - een voorlopige release in oktober 2025 gepland.

De nieuwe hoofdgame in de reeks zou deels teruggaan naar de kern van wat Battlefield zo populair maakte. De game zou multiplayerpotjes voor 64 spelers bevatten, vier klassen en een verbeterd systeem rondom de vernietiging van omgevingen. Het spel zou zich ergens tussen 2025 en 2040 afspelen, met een focus op moderne technologie die tijdens de oorlog wordt ingezet.

Naast het spel zou er dus een battle royale-game in ontwikkeling zijn bij Ripple Effect. Net zoals Call of Duty: Warzone naast hoofddelen in de Call of Duty-reeks verschijnt, moet deze free-to-play-game tegelijk met de nieuwe Battlefield uitkomen. De game zou naast een klassieke battle royale-modus ook een modus genaamd Gauntlet bevatten, waarin teams allerlei missies moeten klaren en het team met de laagste score na elke missie wordt verwijderd.

Hoe dan ook is al het bovenstaande nog niet bevestigd. Het is wel duidelijk dat Electronic Arts na de kritiek op Battlefield 2042 een nieuwe strategie op de reeks wil toepassen. Vorig jaar gaf de uitgever al aan dat de reeks op "een compleet nieuwe manier" zou terugkeren.

Onlangs bleek nog dat Marcus Lehto, de medebedenker van Halo die samen met EA de nieuwe Battlefield-ontwikkelaar Ridgeline Games oprichtte, weer weg is bij die studio.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eerst zorgen voor een goeie release en zorg daarna maar dat je een stabiele BR op kan zetten die kan concureren met COD.

0
test

Geeft toch weinig vertrouwen, dit soort nieuws. Het rommelt weer een beetje bij de vele studio's, het Battlefield-talent van weleer zit elders en alweer lijkt het team in te willen zetten op trends waar ze zelf weinig ervaring mee hebben, laat staan succes in hebben geboekt. Wie staat er nu (nog) te popelen om een zoveelste battle royale? Geef The Finals een kansje, mensen. Die game voelt imho meer als 'een echte Battlefield' dan Battlefield 2042 aanvankelijk deed.

0

Aanbevolen voor jou