Vietnamese hardwarewinkel verandert in cryptomining-verhuur

Vietnamese hardwarewinkel verandert in cryptomining-verhuur

De Vietnamese tech-winkel Nguyen Cong PC heeft verkondigd voortaan cryptominers te bedienen met vijfhonderd RTX A4000-videokaarten.

Nguyen Cong PC kondigde de transitie trots aan met een reeds verwijderd Facebook-bericht. In de bijgesloten foto's zijn tientallen systemen te zien, waarvan elke 'rig' is uitgerust met acht RTX A4000-videokaarten. De systemen zijn exclusief bedoeld voor cryptomining, met beloofde hashrates in Ethereum van minimaal 500 MH/s.

Mogelijk heeft publieke ophef de retailer bewogen om het bericht te verwijderen. Nvidia's RTX A4000-gpu is immers bedoeld voor creatieve professionals, niet zo zeer het delven van crypto. In de ogen veel buitenstaanders voelt het initiatief als het effectief verspillen van honderden videokaarten. De verhuur van hardware voor crypto-doeleinden is in Vietnam verder niet per se illegaal.

Het Facebook-bericht waarin Nguyen Cong PC de hashrates van de systemen toont, staat nog wel online. Ook eerdere foto's van de vijfhonderd videokaartdozen en de assemblage van de systemen zijn nog te zien.

Cryptovaluta is in Vietnam relatief populair; per inwoner telt het land het hoogste volume in digitale goederen (via Blockworks). De Vietnamese overheid zou daarnaast actief in de weer zijn om een "legaal raamwerk" voor digitale valuta te implementeren.

De verhoogde populariteit van crypto blijkt echter ook vaker tot louche uitingen te leiden. In het recente verleden dook onder meer een vrachtlading gestolen videokaarten op in Vietnamese Facebook-groepen. Afgelopen zomer, toen de waardering van het met opslag gedolven Chia inzakte, werden in Vietnam veel meldingen gedaan van cryptoboeren die hun afgedankte hdd's en ssd's "als nieuw" doorverkochten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou