Verkoop horrorgame Iron Lung stijgt tijdens zoektocht naar Titanic-duikboot

Verkoop horrorgame Iron Lung stijgt tijdens zoektocht naar Titanic-duikboot

In de game zitten spelers vast in een duikboot

De verkoop van de horrorgame Iron Lung is de laatste dagen toegenomen. Dit valt samen met de zoektocht naar de vermiste Titanic-duikboot.

Iron Lung-ontwikkelaar David Szymanski deelde op Twitter een grafiek waarin is te zien dat de verkoop van de game omhoog is gegaan. In deze korte game bevinden spelers in de verre toekomst zich in een onderzeeër. Het universum is nagenoeg uitgestorven en spelers verkennen de 'bloedoceaan' van een verlaten maan.

Dit valt samen met de OceanGate Titan die sinds zondag vermist is. De duikboot heeft vijf passagiers aan boord en was onderweg naar het wrak van de Titanic. Contact met de duikboot werd een uur en drie kwartier nadat de tocht begon verloren en sindsdien wordt er gezocht. Er was voor vier dagen zuurstof aanwezig en die periode is inmiddels verstreken.

Szymanski meldt bij de grafiek waarin de toename in verkoop van Iron Lung is te zien: "Dit is zo fout." In een vervolgtweet gaat hij er dieper op in: "Ik begrijp de duistere humor rondom de verdwenen Titanic-onderzeeër, maar ik heb van Iron Lung de meest nachtmerrieachtige game die ik mij kon bedenken gemaakt. Wetende dat echte mensen in die situatie zitten is gruwelijk, zelfs als ze zelf verkeerde keuzes hebben gemaakt. Ik heb veel hilarische grappen gezien, maar niemand zou zo moeten sterven."

Overigens werd eerder dit jaar aangekondigd dat YouTuber Markiplier, oftewel Mark Fischbach, een film maakt gebaseerd op de game. Markiplier regisseert en speelt de hoofdrol. Iron Lung is verkrijgbaar op Steam en de Switch eShop.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De een zijn dood is de ander zijn brood

0

Aanbevolen voor jou