Vecht tegen het coronavirus met je game-pc

Vecht tegen het coronavirus met je game-pc

Het coronavirus heeft ook de tech-industrie in de houdgreep waardoor veel productpresentaties worden uitgesteld. Daarom geven we je vandaag een tip om bij te dragen aan de zoektocht naar een vaccinatie en een nieuwe monitor voor thuiswerkers.

Gebruik je CPU en GPU in de strijd tegen het coronavirus

Wil je graag bijdragen aan de oplossing voor het coronavirus, maar ben je geen medisch expert? Geen probleem, want met behulp van Folding@Home kun je wetenschappers helpen bij het vinden van een vaccin. Het enige wat je hoeft te doen is het beschikbaar stellen van de rekenkracht van jouw processor en/of videokaart. Wetenschappers en andere onderzoekers kunnen die gezamenlijke rekenkracht gebruiken voor hun onderzoek alsof ze werken met een supercomputer.

Folding at home

Heb je nog een lekkere computer staan en wil je die laten inzetten terwijl je niet aan het gamen bent? Download dan hier het Folding@Home-programma en installeer deze op je computer. Na de installatie start Folding@Home als een web-applicatie en krijg je de keus om een identiteit aan te maken. De gebruikersnaam kun je op 'anoniem' laten, maar om specifiek het onderzoek naar corona te ondersteunen is het belangrijk om een team-code in te voeren. Het grootste team is PC Master Race en heeft de teamcode "225605".

Na het kiezen van een team start je computer direct met rekenen. Je kunt dan nog wel kiezen hoeveel rekenkracht je wilt uitlenen en of je computer dit altijd mag doen, of alleen als je zelf nergens mee bezig bent. Met die tweede optie kun je gewoon een game starten zonder dat het Folding@Home-programma effect heeft op je framerate.

Nieuwe 100Hz UltraWide-monitor van Philips

Hoewel Philips zelf geen monitoren meer ontwikkelt, zijn er nog wel hardware-partners die bij het Nederlandse bedrijf een licentie afnemen om het merk te gebruiken. Zo is ook de 346P1CRH van MMD ontstaan; een 34 inch monitor met een resolutie van 3440 bij 1440 pixels (UWQHD). De monitor komt met een DisplayHDR 400-certificaat en is dus geschikt voor het simpelere HDR-werk.

Philips 346P1CRH

De monitor heeft heeft een contrast ratio van 3000:1 en is voorzien van VESA's Adaptive Sync-technologie voor een variabele verversingsfrequentie tot 100Hz. Het paneel is in staat om 120% van het sRGB-spectrum weer te geven, 90% van het DCI-P3-spectrum en 88% van het Adobe RGB-spectrum. Hierdoor zou de monitor ook geschikt moeten zijn voor het lichte grafische werk, maar de hoge resolutie maakt hem in ieder geval geschikt voor iedereen die nu thuis aan het werk is. De standaard, die de monitor alle kanten op kan bewegen, draagt daarnaast bij aan een ergonomische houding.

De monitor heeft een USB-hub met vier USB 3.2-poorten, twee 5W speakers, een 2MP Full-HD camera met microfoon voor skypegesprekken, en een 3.5mm hoofdtelefoon-aansluiting. De Philips 346P1CRH ligt al in de winkels met een prijs van ongeveer 575 euro.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Je kunt met je computer ook zelf puzzelen voor science via https://fold.it/ Ze hebben zelfs in Nature gestaan en de gamers gecredit. https://go.nature.com/2QlrjG7 https://bit.ly/2xMsAzr

0
test

De houTgreep. DownloadT dan hier. Maar natuurlijk.

0
test

@Agent 4125 Aiaiai wat een fouten. Gelijk aangepast ;)

0

Aanbevolen voor jou