Valve verbant 90 duizend smurfaccounts in Dota 2

Valve verbant 90 duizend smurfaccounts in Dota 2

Ook hebben ze de bijbehorende hoofdaccounts opgespoord

Valve heeft 90 duizend smurfaccounts in Dota 2 verbannen, en de hoofdaccounts volgen als de spelers niet stoppen met aanmaken van nieuwe smurfaccounts.

De boodschap van Dota 2-ontwikkelaar Valve is duidelijk: "Smurfen is niet welkom in Dota", leest de kop van hun artikel op de website. Een smurfaccount is een account dat een Dota-speler aanmaakt om op een lager niveau te spelen, om zo mindere goede tegenstanders tegen te komen, om vals te spelen of om andere negatieve redenen. Het gebeurt in veel games en het wordt nergens gewaardeerd.

Veel ontwikkelaars doen er echter weinig tot niets aan, maar Valve neemt het groeiende probleem nu eindelijk serieus. Ze geven aan dat ze de smurfaccounts hebben gekoppeld aan de hoofdaccounts, en dat gevolgen voor het hoofdaccount niet uitgesloten zijn mochten de spelers doorgaan met het aanmaken van smurfaccounts.

En die gevolgen zullen niet leuk zijn voor de speler. Van het tijdelijk aanpassen van gedragsscores tot het permanent verbannen van een account: Valve overweegt meerdere opties.

"Dota is een spel dat het leukst is als er gespeeld wordt met gelijke wapens," zegt Valve. Ze moedigen spelers daarom aan om de rapportageoptie te gebruiken bij het vermoeden van smurfen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Misschien je matchmaking verbeteren, dit zijn duidelijk mensen die gewoon ff willen winnen. Met te veel losses achter elkaar snap ik dat wel. doe er zelf niet want want het klinkt als moeite, maar heb best vaak dat ik een losing streak van 9 heb daarna 1 win en dan weer een hoop ellende.

0

Aanbevolen voor jou