Valve stopt ondersteuning van Counter-Strike 2 op Mac en oudere pc's

Valve stopt ondersteuning van Counter-Strike 2 op Mac en oudere pc's

Mensen met Prime Status-upgrade kunnen desgewenst hun geld terugvragen

Counter-Strike 2 wordt niet meer op Mac en oudere pc's ondersteund.

Dat heet Valve aangekondigd. Counter-Strike 2 is onlangs uitgekomen, maar wel als update op Counter-Strike: Global Offensive. "Het betreft de grootste technische sprong in de geschiedenis van Counter-Strike en we hebben als doel om de game nog jaren te ondersteunen", aldus Valve.

"Terwijl we technologische stappen blijven maken, hebben we de moeilijke beslissing genomen om oudere hardware - zoals systemen die draaien op DirectX 9 en 31-bit - niet meer te ondersteunen. Dit geldt ook voor MacOS."

Volgens Valve gaat het in totaal om minder dan één procent van alle spelers die hierdoor worden benadeeld. Mensen die de game niet meer op hun hardware kunnen spelen, kunnen wel een 'legacy-editie' van Counter-Strike: Global Offensive spelen. Ondersteuning voor die versie stopt op 1 januari 2024, al kan de game dan nog wel gespeeld worden.

Mensen die voor de Prime Status-upgrade hebben betaald en niet meer kunnen spelen door deze beslissing hebben tot 1 december dit jaar de tijd om hun geld terug te vragen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, DirectX 9 stamt nog uit de tijd van Windows XP... 2001. DirectX 10 komt alweer uit 2007. Ik snap dat ze de keuze dan wel willen en durven te maken. Zelfs voor de derdewereldlanden zijn deze systemen vrij achterhaald.

0

Ik denk dat je gaat schrikken op hoeveel systemen dit nog draait al zullen dat geen systemen zijn waar CounterStrike op draait

0

Aanbevolen voor jou