'Uitstel Ryzen 7000 te wijten aan DDR5- en PCIe 5.0-compatibiliteit'

'Uitstel Ryzen 7000 te wijten aan DDR5- en PCIe 5.0-compatibiliteit'

Volgens partnerfabrikanten van AMD is het Ryzen 7000-platform uitgesteld om de compatibiliteit met de DDR5- en PCIe 5.0-interfaces te verbeteren.

Dat meldt het Duitse HardwareLuxx, waarbij niet benaderd wordt hoeveel of welke fabrikanten dat stellen. Eerder werd al wel duidelijk dat de lancering van de Ryzen 7000-cpu's en bijbehorende AM5-moederborden van 15 september tot 27 september uitgesteld zou worden. Ook destijds waren het de moederbordfabrikant die de eerste geruchten van verdere betrouwbaarheid voorzagen. 

AMD zou ondertussen een nieuwe versie van AGESA uitgerold hebben, het protocol waarmee de AMD-hardware zich laat optimaliseren voor samenwerking met andere componenten in het systeem. De eerste release van het protocol op het AM5-platform zou daarbij in ieder geval "verbeterde compatibiliteit met werkgeheugen" implementeren, hoogstwaarschijnlijk met de voor AMD geheel nieuwe DDR5-generatie. 

Het uitstel geeft AMD, naast de vermeende optimalisering, ook een marketing-technisch voordeel. Een uitrol op 27 september overlapt immers precies met Intels verwachte aankondiging van diens concurrerende Raptor Lake-processoren en Z690-moederborden. Ook voor Intel kenmerkt dit het eerste platform met compatibiliteit voor bijvoorbeeld PCIe 5.0-ssd's. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik snap om eerlijk te zijn niet zo goed wat AMD nou wilt met deze nieuwe chiplijn. Je hebt een nieuw duur moederboard nodig, een nieuwe cpu en erg duur ram erbij waarbij de performance gain voor games qua fps waarschijnlijk niet bijzonder zal zijn hoewel laadtijden zullen versnellen met een hele snelle maar dus ook dure ssd. Dus tenzij je idioot veel geld wilt uitgeven als early adopter zal het leeuwendeel denk ik niet instappen op de komende generatie tenzij het voor hun werk is of dergelijke.

0
test

@004 niet alles draait om games.

0

@SuperDre Dat is waar maar de gaming markt is gigantisch. Ik blijf bij mijn punt want de meeste profesionals kopen al jaren Intel waar AMD nu net gelijk loopt met Intel qua performance. Een hele prestatie van AMD alleen om dan de eerst volgende lijn die uitkomt een hele dure te laten worden waarbij je een compleet nieuwe pc moet kopen met alleen de allernieuwste en duurste onderdelen vind ik een behoorlijk domme strategie. Helemaal als heel veel mensen de afgelopen twee tot drie jaar compleet nieuwe pc`s hebben gekocht, in ieder geval degene die veel geld hebben. De budget gamer gaat hun dure nieuwe hardware echt niet kopen en het zal me niet verbazen als hun winst dus tegen gaat vallen met de aankomende lijn tenzij ze Intel echt weten te verslaan.

0

Aanbevolen voor jou