Trotse cryptoboer op Twitter wordt direct 'gedoxt'

Trotse cryptoboer op Twitter wordt direct 'gedoxt'

Afgelopen weekend deelde Twitter-gebruiker href="https://twitter.com/Jaxson_Davidson" rel="noopener noreferrer" target="_blank">@Jaxson_Davidson</a> met trots allerlei beelden van zijn gigantische cryptoboerderij. Geagiteerde internetpassanten achterhaalden al snel de locatie en deelden hun bevindingen direct onder de virale video.

De aanzet tot ophef is, net als het complete account, inmiddels geheel verwijderd. Niet lang na het verschijnen van Davidsons tweet slingerden anonieme Twitter-gebruikers de locatie van de cryptoboerderij de wereld in — het zogenaamde doxen. Davidson, die zelf een handje hielp door vragen over de boerderij in detail te beantwoorden, verdween niet veel later volledig van Twitter. 

Doorgaans slaat doxen op het delen van thuisadressen en andere persoonlijke informatie. Of dit daadwerkelijk een dox betreft, is enigszins betwijfelbaar. Davidsons cryptoboerderij lijkt zich te bevinden in een overkoepelend datacenter, welke als Amerikaans verhuurbedrijf middels een openbaar register te vinden is. De inmiddels populair gebleken tweets met de 'gedoxte' gegevens zijn vermoedelijk wegens die omstandigheden niet weggehaald van Twitter, waar het delen van andermans privégegevens veelal verboden is.

Oorspronkelijk toonde Davidsons tweet videobeelden die als rondleiding van "slechts een vierde" van zijn cryptoboerderij dienden. In nette rack-opstellingen waren honderden high-end videokaarten te zien, waaronder ogenschijnlijk ook veel Founder's Editions van de RTX 3070 en tal van AMD's huiseigen RDNA2-kaarten. De video vergaarde in korte tijd meer dan drieënhalf miljoen impressies.

Verwijderde tweet van een cryptoboer die zijn mining-hardware trots toont per videorondleiding.

Davidson gaf daarbij zelf al aan dat veel van de kaarten "direct via Nvidia" en andere partners verkregen zouden zijn, tegen "gunstige prijzen" bovendien. Voor de grote groep gamers die al ruim een jaar met prijsinflatie en voorraadproblemen in hardware kampt, schoten die trotse claims in het verkeerde keelgat.

Davidson zou wel intenties hebben gehad om de gaming-kaarten binnenkort in te ruilen voor Nvidia's CMP 170HX, een nieuwe videokaart die specifiek bedoeld is voor cryptomining. In reactie op andere Twitter-gebruikers gaf de cryptoboer aan dat hij aanvankelijk gaming-kaarten prefereerde, wegens onder meer hun "gemak in het doorverkopen".

De initiële 'doxer' werd op Twitter gevierd, een enkele uitzondering daargelaten. Op het sociale platform zijn zaken als cryptomining en NFT's al langer een omstreden kwestie. Grootpraat over digitale valuta wordt, zeker de laatste paar maanden, vaker aangevochten met memes en publieke kleineringen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind crypto boeren in hetzelfde rijtje passen als huisjes melkers.

0
test

@-JK- Stel je voor Prins Bernhard was een crypto bro.

0
test

@TomKauw Breng die man niet op ideeen plz

0

Aanbevolen voor jou