Total War: Pharaoh-developer diary toont effect van weersveranderingen

Total War: Pharaoh-developer diary toont effect van weersveranderingen

Strategiegame komt in oktober uit op Steam en Epic Games Store

Creative Assembly heeft deze week een nieuwe developer diary van Total War: Pharaoh uitgebracht, waarin met name de dynamische weersveranderingen worden besproken en getoond.

Zoals eerder al bekendgemaakt bevat de strategiegame een dynamisch weersysteem. Daardoor kan het weer tijdens de gevechten omslaan, met allerlei gevolgen. Zo kunnen de troepen van spelers en diens tegenstanders een slechter zicht hebben tijdens mist, regen en zandstormen, en heeft het ook invloed op de bewegingsvrijheid van de troepen.

Het nieuwe deel in de langlopende strategiereeks verschijnt in oktober dit jaar op Steam en Epic Games Store. De game speelt zich af tijdens het Nieuwe Rijk, een periode in de Egyptische oudheid die loopt van ongeveer 1550 en 1070 voor Christus.

Spelers kunnen het lot van drie culturen - het Egyptische, Kanaänitische en Hettitische rijk - bepalen. "Ervaar het oude Egypte gedurende de levendige en onstuimige ondergang van de late Bronstijd, en neem controle over dynamische real-time gevechten en het turn-based managen van je koninkrijk om je tegenstanders te slim af te zijn en de laatste grote farao van Egypte te worden."

De game bevat acht speelbare facties, een nieuwe optie om de campagne naar smaak te aan te passen met random startposities voor alle facties en de mogelijkheid om natuurrampen in te stellen. Daarbij wordt co-op voor twee spelers ondersteund, alsmede een PvP-modus. Steam- en Epic-gebruikers kunnen van cross-play gebruikmaken.

Het basisspel gaat 59,99 kosten, maar de Deluxe Edition met een Faction Pack als dlc en de digitale soundtrack kost 72,87 euro. De Dynasy Edition heeft daarnaast ook campagne-dlc en drie Factions Packs en kost 91,46 euro. Mensen die het spel reserveren krijgen voor release toegang tot een Early Access-weekend, alsmede twee cosmetische pakketten. Ergens na release op pc moet de game ook voor Mac en Linux uitkomen.

Harry Hol schreef eerder dit jaar een uitgebreide preview van de game: "De sfeer en de stijl van Total War: Pharaoh lijken  in ieder geval perfect te zijn getroffen. De Egyptische cultuur biedt een imposante setting voor meeslepende veldslagen. En in de demo kregen we al te zien hoe de dynamische elementen in die veldslagen inderdaad zorgen voor verrassende scenario’s. Hoe de game zich verder ontwikkelt en hoe leuk de daadwerkelijk campagne is, dat valt nog te bezien. Het wachten is op de volledige versie van de game."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou