Toekomstige Windows 11-toetsenborden krijgen nieuwe AI-toets

Toekomstige Windows 11-toetsenborden krijgen nieuwe AI-toets

Eerste grote verandering aan Windows pc-toetsenborden in bijna dertig jaar

Dit jaar brengen zowel Microsoft als derde partijen Windows pc-toetsenborden uit met een nieuwe toets gerelateerd aan artificiële intelligentie: de Copilot-toets.

Dat heeft Microsoft aangekondigd. Door op de Copilot-toets te drukken wordt de gelijknamige Windows-app geopend. Dit geeft gebruikers toegang tot een door AI aangedreven assistent die vragen beantwoordt en opdrachten uitvoert. Mensen die geen Copilot op hun pc hebben staan, openen met de toets Windows zoeken.

De Copilot-toets komt op toetsenborden op de plek waar nu meestal de menutoets te vinden is, al kan dit per fabrikant verschillen. De eerste toetsenborden en systemen met toetsenborden die deze knop bevatten, moeten vanaf eind februari geleverd worden. Daarnaast zal de Copilot-toets ook aan toekomstige Surface-laptops worden toegevoegd.

Microsoft noemt het de eerste grote wijziging van het Windows-pc-toetsenbord in bijna dertig jaar, toen de Windows-toets aan het toetsenbord werd toegevoegd. In de tussentijd zijn er wel andere toetsen toegevoegd - waaronder een Office-knop - maar dit gold alleen voor toetsenborden van Microsoft zelf.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je kan hem nu al aan zien komen: andere bedrijven gaan met vergelijkbare apps komen, Microsoft krijgt een rechtzaak aan hun broek omdat hun app nu een gigantisch oneerlijk voordeel heeft tegenover de concurrentie, en moet als gevolg de knop weer verwijderen of gebruikers die optie geven dat je er een AI-assistent naar keuze mee kan openen.

0
test

Dan kunnen die andere bedrijven toch gewoon gebruik maken van de betreffende knop? Uiteraard moet MS het dan wel bewchikbaar stellen binnen Windows. Ook kunnen die andere bedrijven hun eigen toetsenborden laten maken mochten ze het niet eens zijn met die ene toets. Er zit ook al jarenlang een Windows toets op de meeste toersenborden, die werkt verder prima binnen Linux en Chrome OS.

0

Aanbevolen voor jou