Tien ontslagen gevallen bij Hearthstone-team

Tien ontslagen gevallen bij Hearthstone-team

Activision Blizzard bevestigt 'organisatorische veranderingen'

Er zijn tien mensen ontslagen bij het Blizzard-team dat verantwoordelijk is voor Hearthstone.

Het nieuws kwam eind vorige week naar buiten, in eerste instantie via een LinkedIn-post van een voormalige werknemer die langer dan achttien jaar in dienst was bij het bedrijf. Er zouden zich geen verdere problemen voordoen binnen het team.

Kort daarna bevestigde Kotaku-journalist Ethan Gach vernomen te hebben dat het om tien ontslagen ging. Activision Blizzard meldde aan de journalist in kwestie: "Er zijn organisatorische veranderingen gemaakt bij het Heartstone-team. Als gevolg daarvan is een klein aantal posities overbodig geworden. We willen deze werknemers bedanken voor hun vele bijdragen."

De game-industrie lijkt dit jaar te kampen met significante ontslagrondes. Vandaag doen er berichten de ronde over ontslagen bij Team17. Vorige week bleek nog dat Epic Games ongeveer zestien procent van diens werknemers - rond de 830 werknemers - ontslaat. Eerder dit jaar kondigde CD Projekt Red aan zo'n tien procent van diens werknemers te ontslaan, en Microsoft liet rond de 10.000 werknemers gaan. Verder vinden er dit jaar ook ontslagrondes plaats bij bedrijven als UbisoftBioware en Crystal Dynamics.

Over Blizzard gesproken: vorige week werd aangekondigd dat Chris Metzen nu de executive creative director van de Warcraft-franchise is. Metzen was een van de teamleden die aan de oorspronkelijke game Warcraft: Orcs and Humans werkte, waar hij onder andere illustraties voor maakte. Ook heeft hij stemmen verleend aan een grote diversiteit aan personages in Blizzard-games. In 2016 vertrok Metzen bij Blizzard, maar hij werd vorig jaar weer aangesteld als adviseur voor de Warcraft-franchise. In zijn nieuwe rol zal hij een nog grotere invloed op de franchise hebben.

Op Blizzcon worden er details gedeeld over waar het World of Warcraft-team mee bezig is. Blizzcon wordt op 3 en 4 november gehouden in het Anaheim Convention Center te Californië.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou