The Last of Us: Part 1 is nu officieel 'Steam Deck Verified'

The Last of Us: Part 1 is nu officieel 'Steam Deck Verified'

Update 1.1.0 is nu te downloaden

Er is een update uitgekomen voor de pc-versie van The Last of Us: Part 1. Het heeft er voor gezorgd dat de game nu officieel 'Steam Deck Verified' is.

Steam Deck Verified houdt in dat de game zo goed als perfect moet draaien op de Valve-handheld en dat de besturing op het apparaat ook in orde is. De game kon voorheen al op Steam Deck gespeeld worden, maar de 'Verified'-vermelding is een soort kwaliteitsgarantie bestemd voor games die geoptimaliseerd zijn voor de handheld.

Update 1.1.0 voert ook diverse andere verbeteringen door aan de pc-versie van de game. Zo zijn diverse crashes opgelost, alsmede problemen met de HUD van het spel. Ook was er een bug die er voor zorgde dat spelers soms objecten niet konden duwen. Daarbij zijn de CPU- en GPU-prestaties verbeterd. De patch notes zijn hier te vinden.

De pc-versie van The Last of Us: Part 1 kwam eerder dit jaar uit, maar werd op release gehekeld vanwege de vele bugs en prestatieproblemen. Sindsdien hebben Naughty Dog en Iron Galaxy meerdere patches uitgebracht in een poging het spel beter te laten draaien.

Floris de Bijl noemde de pc-versie van de game op release een ondienst aan een legendarische game: "Het is opvallend dat de lancering van The Last of Us Part 1 zo slordig is verlopen, terwijl Sony ruimschoots de tijd heeft gehad om te leren van de pc-versies van Horizon Zero Dawn, God of War, Marvel’s Spider-Man Remastered, Returnal en Days Gone. Afgezien van Horizon Zero Dawn verliepen deze ports relatief soepel. Het is dan ook raadselachtig waarom The Last of Us in zo’n erbarmelijke staat wordt uitgebracht. Het enige lichtpuntje hier zijn de bijna dagelijkse hotfixes die de game krijgt. Alle bovengenoemde problemen zijn in theorie te verhelpen met een patch, dus het is niet ondenkbaar dat de game over een aantal weken of maanden in een veel betere staat verkeert – tot die tijd is het niet aan te raden om The Last of Us Part 1 te halen op pc."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Maar nog steeds geen antwoord op de vraag wanneer de remake van de remake van de remake nu eindelijk eens komt.

-6

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou