Tencent investeert in nieuwe studio van voormalig Playground Games-hoofd

Tencent investeert in nieuwe studio van voormalig Playground Games-hoofd

Lighthouse Games werkt aan een onaangekondigde triple-A-game gebaseerd op een nieuwe IP

Het Chinese Tencent heeft een "ingrijpende" investering gemaakt in Lighthouse Games, de nieuwe studio van Gavin Raeburn, een van de oprichters van Forza Horizon- en Fable-ontwikkelaar Playground Games.

Dat bericht Games Industry. De in Leamington Spa gesitueerde studio heeft een ongespecificeerd bedrag ontvangen van de Chinese techgigant. Daarmee kan het volgens de studio een van de grootste triple-A-gameontwikkelaars in Groot-Brittannië worden.

Raeburn benadrukt dat men volledige creatieve controle over Lighthouse behoudt. De investering van Tencent moet voornamelijk worden gebruikt voor het aannemen van meer werknemers en het gebruiken van nieuwe technologie. "Dit nieuwe begin geeft ons de kans om onze game van het begin af aan op te bouwen zonder het gebruik van oude technologie of architectuur om omheen te werken. We kunnen losgaan. Het voelt enorm bevrijdend."

Afgelopen maart werd het bestaan van Lighthouse Games aangekondigd. Het team werkt aan een nog onaangekondigde triple-A-game gebaseerd op een nieuwe IP. "Met Horizon hebben Playground en ik een van de meest succesvolle Xbox-franchises ooit gecreëerd", zo vertelde Raeburn toen. "We hebben jaar op jaar significant commercieel succes geleverd en veel kritische bijval ontvangen, na een succesvolle periode bij Codemasters waar ik aan Dirt, Grid en F1 heb gewerkt. Deze DNA is nu terug te vinden in Lighthouse. Daarmee zijn we van plan iets heel speciaals te maken - een franchise die een genre definiëren."

Begin vorig jaar werd aangekondigd dat Raeburn bij Playground vertrok. Het is overigens niet de enige nieuwe studio opgericht door een voormalige Playground-topman. Begin dit jaar werd aangekondigd dat een aantal hoofdontwikkelaars, onder leiding van voormalige creative director Mike Brown, de studio Maverick Games hebben opgericht. Zij werken aan een openwereldgame voor pc en consoles.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou