Take-Two haalt met AI gemaakte mod voor Grand Theft Auto 5 offline

Take-Two haalt met AI gemaakte mod voor Grand Theft Auto 5 offline

De modder in kwestie begrijpt niet wat hij fout gedaan heeft

Modder Bloc heeft zijn Sentient Streets-mod voor Grand Theft Auto 5 offline moeten halen na waarschuwingen van uitgever Take-Two Interactive.

De Sentient Streets-mod gebruikte artificiële intelligentie waarmee allerlei gesprekken met random computergestuurde voorbijgangers in de game mogelijk waren. In de mod namen spelers de rol aan van een net beginnende agent die een complottheorie rondom AI onderzoekt.

De mod begon afgelopen weken aan populariteit te winnen, maar is inmiddels niet meer te downloaden na een DMCA-strike door Take-Two. Ook zijn alle officiële video's van de mod verwijderd nadat Take-Two copyright claims heeft uitgestuurd, al is de mod hieronder nog wel in actie te zien. Bloc laat in een statement weten dat niemand van het bedrijf hem heeft gecontacteerd om er over te praten.

"Als een persoon die is opgegroeid met de Grand Theft Auto-reeks en van al de games heeft genoten, is deze agressieve aanpak richting mij en de mod ontmoedigend." Bloc geeft aan dat hij graag met Take-Two zou praten over de situatie, maar dat hij daar vooralsnog geen kans voor heeft gekregen.

Bloc geeft ook aan dat hij niet begrijpt waarom de video's en de mod offline moesten. "Hoe kan het dat er miljoenen YouTube-video's zijn waarin gameplay te zien is? Het lijkt om een specifieke aanval richting de mod." Maar de mod in kwestie was, zoals Bloc zelf ook aangaf, gratis om te downloaden en open-source, en gebruikte geen stemmen uit GTA5. Take-Two laat normaliter wel mods van GTA 5 toe.

"Ik ben een modder die alleen te werk gaat en dit voor zijn plezier in z'n vrije tijd doet, en kan mij dus niet wettelijk verdedigen in deze situatie. En om eerlijk te zijn wil ik hier ook geen tijd aan kwijt zijn. Het is ontmoedigend dat grote bedrijven waarschuwingen om willekeurige redenen kunnen uitsturen, waardoor je noeste arbeid in seconden kan verdwijnen."

Watch on YouTube
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, dat is Rockstar samen met Take-Two geworden. Verkoopt miljoenen, omdat de kwaliteit hoog is. Jammer dat ze tegelijkertijd zeer onvriendelijk naar de klanten zijn.

0

Aanbevolen voor jou