Taiwanees Twitter-account van Nvidia lijkt gehackt

Taiwanees Twitter-account van Nvidia lijkt gehackt

Het anders vrijwel doodstille Twitter-account van Nvidia Taiwan lijkt gehackt te zijn; nieuwe tweets promoten plots obscure acties rondom cryptovaluta.

De Taiwanese tak van Nvidia had sinds eind 2019 al geen tweets meer gepubliceerd, tot voor kort dus. Sinds vanmiddag reageert het account op een reeks eerdere tweets, met geheel irrelevante en Engelstalige promoties over verschillende cryptovaluta. 

Met afbeeldingen van Twitter-baas Elon Musk en verwijzingen naar het officiële Dogeathon-evenement beweert het Nvidia-account tijdelijk Dogecoin-bedragen te verdubbelen en andere prijzen aan crypto-investeerders weg te geven. In tegenstelling tot de vele nepaccounts die momenteel de ronde doen op Twitter, bevestigt het verificatievinkje dat het hier wel degelijk om een officieel kanaal van Nvidia gaat. De actie zelf is met alle waarschijnlijkheid niet bepaald betrouwbaar.

Nvidia heeft vooralsnog niet gereageerd op de vermeende hack, zij dat via het Taiwanese account of een ander officieel kanaal. Een tweetal van de opmerkelijke crypto-promoties zijn nog altijd online te zien op Twitter

Desalniettemin valt te betwijfelen of de gekaapte toegang tot het account Nvidia-liefhebbers massaal op het verkeerde been kan zetten: @NvidiaTaiwan telt op moment van schrijven immers niet veel meer dan 1.000 volgers. Met daarbovenop bijna drie jaar aan inactiviteit is het aannemelijk dat de onverwachtse tweets überhaupt niet vaak gezien zullen worden. 

Voor Nvidia is dit zeker niet de eerste infiltratie van het jaar, zij het wel een ogenschijnlijk minder ernstige. In het eerste kwartaal van 2022 beweerde een hackerscollectief onder meer de broncode van DLSS gestolen te hebben, waarmee geprobeerd werd Nvidia te chanteren. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou