T-Force' nieuwe AIO-koeler koelt zowel cpu als ssd

T-Force' nieuwe AIO-koeler koelt zowel cpu als ssd

Teamgroup en gaming-dochtermerk T-Force hebben een nieuwe AIO-waterkoeler onthuld, welke simultaan een cpu en ssd verkoelt.

In het officiële aankondigingsbericht geeft Teamgroup de koeler nog geen naam, maar wordt vooral de noodzaak voor een dergelijke oplossing onderstreept. "Over 12 watt kan de controller van een PCIe 4.0-ssd op 7.000 MB/s een temperatuur van 110 graden behalen. Als PCIe 5.0-ssd's op 12.000 MB/s presteren en mogelijk meer dan 14 watt vergen, dan kunnen we een scherpe stijging in controller-temperatuur verwachten." 

In ieder geval de door Teamgroup verwachte snelheden lijken gefundeerd: vroege prototypes van PCIe 5.0-ssd's hebben in het verleden al eens de 12,5 GB/s aangetikt. In die gevallen spreken de fabrikanten echter zelden over stroomverbruik en temperaturen.

Om de vermoedelijk stevig stijgende temperaturen bij te benen heeft Teamgroup aan "de meest geschikte oplossing" gesleuteld, wat klaarblijkelijk resulteerde in een AIO-processorkoeler met een ingesloten ssd-koeleenheid. Teamgroup zou daarnaast een eigen grafeen-koperfolie en gevinde hittespreider van aluminium gepatenteerd hebben, maar verklapt niet of diezelfde innovaties daadwerkelijk in de nieuwe AIO-koeler verwerkt zijn.

Van de onthulde productafbeelding is wel af te leiden dat het om een wit, argb-verlicht waterkoelsysteem zou gaan, met ogenschijnlijk een 360 mm radiatoreenheid (3 x 120 mm fans). De koeleenheid voor ssd's bedekt met alle waarschijnlijkheid M.2-ssd's tot en met het gestandaardiseerde 2280-formaat. Zowel de ventilatoren als de pompeenheid en het ssd-component lijken voorzien te zijn van argb-accenten. 

Per persbericht stelt Teamgroup ook dat de nieuwe AIO-koeler in anticipatie van PCIe 5.0-ssd's al "gelanceerd" is, maar dat betreft mogelijk een vertaalfout. In het officiële productoverzicht van Teamgroup en T-Force is de nieuwe argb-koeloplossing nog nergens te bekennen. Ondertussen lijkt het AIO-vehikel nog altijd geen naam te hebben, laat staan een prijsindicatie. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou