Steam-gezinnen nu beschikbaar via de Steam-bètaclient

Steam-gezinnen nu beschikbaar via de Steam-bètaclient

Mensen kunnen met vijf anderen hun gamebibliotheek delen

In de bètaclient van Steam wordt op dit moment het nieuwe Steam-gezinnen getest, een vervanger van Steam-gezinsbibliotheek en Steam-gezinsweergave waarmee spelers hun beschikbare games kunnen delen met een aantal mensen.

Het geeft Steam-gebruikers de optie om via een enkel menu games te delen met mensen die ze als 'familie' categoriseren en tegelijkertijd ouderlijk toezicht in te stellen.

In totaal kunnen er zes mensen in een Steam Family zitten. Zij krijgen toegang tot de games van de andere leden van de groep. Deze games verschijnen in een apart gedeelte, los van de eigen bibliotheek van spelers. Iedereen binnen de groep kan deze spellen spelen, ongeacht of de eigenaar van de game online is of niet. Wanneer de eigenaar van de game dat specifieke spel speelt, moet iemand anders wel zelf een exemplaar bezitten om tegelijkertijd te kunnen spelen.

Overigens kunnen niet alle Steam-games gedeeld worden, maar het gaat op moment van schrijven om meer dan de helft van de beschikbare games op het platform. Een lijst is hier te vinden. Men creëert tijdens het spelen van een game van iemand anders uit de groep een eigen savefile en kan zijn of haar eigen Achievements vrijspelen.

Zoals gezegd bevat Steam-gezinnen ook nieuwe opties voor het instellen van ouderlijk toezicht. Zo kan men bepalen welke gebruiker volwassen en kind is en daarbij bepalen welke games en wanneer kinderen kunnen spelen. Men kan daarbij monitoren wanneer er door kinderen gespeeld wordt, en bepaalde aankoopmogelijkheden en sociale opties aan- en uitzetten.

Valve meldt in de FAQ die online is geplaatst overigens dat wanneer een gezinslid wordt verbannen vanwege valsspelen, de eigenaar van dat spel ook wordt verbannen in het spel. Het is niet bekend wanneer Steam-gezinnen naar alle gebruikers wordt uitgerold.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou