Steam gaat weergeven welke games PlayStation-controllers ondersteunen

Steam gaat weergeven welke games PlayStation-controllers ondersteunen

Vanaf oktober moet dit op de website en in de Steam-cliënt worden getoond

Vanaf oktober zal er bij games op Steam duidelijk vermeld staan wanneer ze met de DualShock 4 of DualSense gespeeld kunnen worden.

Dat heeft Valve laten weten in een blogpost voor ontwikkelaars. Studio's krijgen nu al vragenlijsten voor zich. Uit de antwoorden moet blijken of een game de DualSense of DualShock 4 ondersteunt.

Die informatie gaat vanaf oktober dus gebruikt worden om dat weer te geven op de Steam-website en in de Steam-cliënt. Daarbij moet ook duidelijk gemaakt worden hoever die ondersteuning precies gaat. Tot slot moet dit het ook makkelijker maken om te zoeken naar games die specifiek deze controllers ondersteunen.

Zoals Valve zelf schrijft: "Dit is de eerste stap in ons initiatief om het voor spelers makkelijker te maken om spellen te vinden die compatibel zijn met de meest gebruikte controllers voor pc-spellen. Vanaf oktober is deze informatie zichtbaar voor spelers in de Steam-winkel en de Steam-desktopclient."

Volgens Valve is het belangrijk dat hier meer duidelijkheid over wordt gegeven aan Steam-gebruikers. "Sinds 2017 hebben meer dan 87 miljoen spelers minstens één keer een controller gebruikt om een spel op Steam te spelen. Van die spelers gebruikt de meerderheid (ongeveer 69%) een Xbox-controller en de rest is een mix van PlayStation-controllers, Switch Pro-controllers en honderden andere apparaten. Recentelijk hebben we vastgesteld dat de groep die PlayStation-controllers gebruikt het snelst groeit. In 2018 was het percentage controllersessies met een PlayStation-controller nog ongeveer 11%. Vandaag de dag is dat aandeel toegenomen tot zo'n 27%."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Persoonlijk vind ik dat erg fijn! Ik probeer altijd games op Steam eerst te spelen met de ps4/5 controller (behalve shooters, daarvoor gebruik ik gewoon de xbox controller of K+M) maar als het dan niet gelijk blijkt te werken, probeer ik eerst in steam controller instellingen het werkend te krijgen, en anders ga ik zoek naar een mod.... Als ik dan alles geprobeerd heb en het lukt niet, dan pas pak ik de xbox controller haha 😅 Dus wel fijn om te weten gelijk of het werkt of niet.

0
test

Als je een (nep) PS4 controller wilt gebruiken, installeer dan even het programma DS4Windows. Met dit programma wordt elke PS4 controller als Xbox 360 controller herkent! Je kan ook het lichtje instellen om de batterijstatus van je controller weer te geven, erg handig =D

0

Aanbevolen voor jou