Steam Deck Oled aangekondigd

Steam Deck Oled aangekondigd

Kan vanaf 16 november besteld worden

Valve heeft een oled-versie van de Steam Deck onthuld.

De Steam Deck Oled vervangt twee versies van de handheld. De 256GB-versie met een lcd-scherm blijft beschikbaar voor 419 euro, maar daar komen twee oled-versies naast te bestaan met 512GB en 1TB opslag voor respectievelijk 569 en 679 euro.

De Steam Deck met het oled-scherm heeft een iets groter scherm van 7,4 inch (in plaats van het lcd-scherm van 7 inch), ondersteunt HDR en wifi 6E in plaats van 5. Dat laatste moet voor snellere downloads zorgen. De batterij is ook verbeterd en gaat van 40Whr naar 50Whr, wat een 30 tot 50 procent langer batterijleven moet opleveren. Hij weegt ook 30 gram lichter en blijft daarnaast koeler.

De Steam Deck Oled kan vanaf 16 november 19:00 uur Nederlandse tijd via de officiële website besteld worden. In de VS en Canada kan op die dag ook een gelimiteerde editie besteld worden, waarbij de buitenkant van het apparaat doorzichtig is.

De lcd-versies van de Steam Deck met 64GB en 512GB worden nu met korting verkocht, respectievelijk voor 369 en 469 euro. Wanneer de voorraad op is, komen deze nooit meer officieel te koop.

Valve benadrukt aan Bloomberg dat de Steam Deck Oled als upgrade op de Steam Deck wordt gezien, en niet als een opvolger. Valve werkt ook aan een echte opvolger, maar die laat nog minstens twee tot drie jaar op zich wachten.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lekker dan, heb net vorige maand een Steam Deck gekocht. Prachtig apparaat maar als ik dit had geweten dan had ik nog even 4 weken gewacht.

1

Pas aangeschaft als ik dit had geweten had ik gewacht. Enorm balen..

1
test

Echt hè. Letterijk een maand geleden gekocht omdat Valve zei dat er voorlopig geen upgrade of opvolger uit zou komen. Wat een kutstreek. Nu ga ik er zeker Windows 11 op zetten en nog 0 games in de Steamstore kopen 😁

0
test

Maak er een 100% emulator device van. Is de moeite waard om eens uit te proberen.

1
test

Ik wil je toch aanraden om er geen Windows op te zetten. Zo lekker draait dat niet op de Deck. Heb er zelf al een tijdje een (maand of iets na launch). Via de eigen OS, zoals door Don Carpaccio gezegd, een fijne emulator van maken. Is ook erg makkelijk via/met EmuDeck.

0

Aanbevolen voor jou