Starfield overtreft Skyrims record qua gelijktijdige Steam-spelers

Starfield overtreft Skyrims record qua gelijktijdige Steam-spelers

Vorige week bleek al dat de game in totaal meer dan zes miljoen spelers heeft

Er waren afgelopen nacht meer gelijktijdige spelers van Starfield op Steam dan The Elder Scrolls 5: Skyrim, een andere game van Bethesda, ooit heeft gehad.

Het record van gelijktijdige Skyrim-spelers op Steam ligt op 287.411. Inmiddels ligt het record van het aantal gelijktijdige Starfield-spelers op Steam op 330.723, zo valt op SteamDB te lezen.

Overigens ligt het record van Fallout 4 nog altijd hoger: die game had ooit 472.962 gelijktijdige Steam-spelers. Starfield is echter ook verkrijgbaar op Xbox Game Pass, en dat was Fallout 4 niet op release. De aanwezigheid op Game Pass kan effect hebben op hoeveel mensen de game op Steam spelen.

Starfield verscheen op 6 september op pc, Xbox Series X en S en Game Pass. Mensen die speciale edities hadden gereserveerd konden er al vijf dagen eerder mee aan de slag. Afgelopen week bleek al dat de game meer dan zes miljoen spelers in totaal had. De game lijkt een groot succes - zo werd ook bekendgemaakt dat het spel op de eerste plek staat qua fysieke gameverkoop in het Verenigd Koninkrijk.

Lars Cornelis gaf een 9 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "'Skyrim in space' doet Starfield tekort, maar is tegelijkertijd de perfecte omschrijving van dit totaalpakket. Starfield is zo groot, divers en gedetailleerd dat het moeilijk is jezelf niet in deze wereld te verliezen. Niet alles is perfect, maar de minpunten worden volledig overvleugeld door de pluspunten. Kortom, een typische Bethesda-game. Maar dan in de ruimte." Lees hier tien essentiële beginnerstips.

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou