Starfield op pc heeft al een mod om Nvidia's DLSS te gebruiken

Starfield op pc heeft al een mod om Nvidia's DLSS te gebruiken

Game is sinds vannacht beperkt verkrijgbaar

Nog maar een select aantal spelers hebben sinds vannacht toegang tot Starfield, maar toch is er al een mod beschikbaar voor de pc-versie waarmee spelers Nvidia's DLSS kunnen gebruiken.

Starfield ondersteunt officieel alleen FSR2 van AMD. Dit geeft spelers met bepaalde AMD-kaarten de mogelijkheid om hun games te upscalen via het gebruik van AI, zonder dat de prestaties daar onder lijden - bijvoorbeeld om de resolutie van 1080p naar 4K te brengen.

Mensen met Nvidia-kaarten kunnen hier geen gebruik van maken. Nvidia heeft zelf Deep Learning Super Sampling (DLSS), een soortgelijke technologie, maar dit wordt officieel niet door Starfield ondersteund. De mod van PureDark, die hier gratis gedownload kan worden, vervangt FSR2 met DLSS2 (voor Nvidia-kaarten) of XeSS (voor Intel Arc-kaarten).

Overigens blijft het daar niet bij qua mods. Zo zijn er ook al meerdere mods beschikbaar die een Field of View-slider aan de pc-versie van Starfield toevoegen. Deze zit namelijk niet in de game zelf.

Sinds vannacht kunnen mensen die een Premium of Constellation Edition voor Starfield hebben besteld aan de slag met de langverwachte Bethesda-game. Anderen Xbox Series- pc- en Game Pass-spelers krijgen op 6 september toegang.

Redacteur Lars Cornelis gaf in de Gamer.nl-recensie een 9 aan de game: "'Skyrim in space' doet Starfield tekort, maar is tegelijkertijd de perfecte omschrijving van dit totaalpakket. Starfield is zo groot, divers en gedetailleerd dat het moeilijk is jezelf niet in deze wereld te verliezen. Niet alles is perfect, maar de minpunten worden volledig overvleugeld door de pluspunten. Kortom, een typische Bethesda-game. Maar dan in de ruimte." Lees hier tien essentiële beginnerstips.

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ongelofelijk hoe snel de modders kunnen werken. Nu scheelt het misschien dat ze een specifiek deel van de game code of zo moeten modden maar toch. serieus knap als je bedenkt dat soms de originele makers dingen niet gedaan krijgen die modders wel doen. en dat zo snel na een release.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 1 september 2023 - 16:43]

0

ALs het zo makkelijk is om dlss toe te voegen is het triest dat bethesda zelf niet de moeite heeft genomen. Ondanks dat ze de game meerdere keren flink hebben uitgesteld. Ik laat de game dan ook aan me voorbij gaan ondanks dat ik een pc heb die het makkelijk draait. Misschien een keer in de budgetbak voor een tientje in een steam sale. Meer is het mij niet meer waard.

[Reactie gewijzigd door lightyears-1 op 1 september 2023 - 16:28]

-4

Niet eens budgetbak-waardig, joh. Gewoon helemaal nooit spelen. Lekker je PS5 blijven knuffelen en berichten over Starfield niet meer lezen. We kunnen wel zonder je negativiteit.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 1 september 2023 - 16:48]

-1
test

Ooit gedacht dat ze een deal met amd hebben en dat amd het niet toestaat waarschijnlijk. Dit heet marketing doet nvidea ook vaak met games en uitgevers en amd.

2
test

Amd staat het wel toe

1
test

Waarom zou amd het toestaan, dat pushed toch mensen niet om voor amd kaarten te gaan. Dit is de hele rede dlss zal wel komen maar op een later datum

0
test

https://tweakers.net/nieuws/212994/amd-bethesda-kan-dlss-toevoegen-aan-starfield-als-het-dat-wil.html

2
test

@stifmeister i stand corrected.

0
test

NVIDIA*

1

Aanbevolen voor jou